torsdag 31 oktober 2013

Ny besökare vid fågelmatningenUnder vinterhalvåret ser man den då och då, entitan. I blandskog mest på lövträden. Hittills har den som många andra skogslevande kritter lyckats undvika min fågelmatning hemma. Men i år verkar det bli annorlunda.
Fotograferad igår eftermiddag i trädgården gör den sin bästa imitation av svartmes. Men entita likafullt, tror jag. Den vackra fonden utgörs av boningshusets vita träpanel, den som delvis blåste sönder men nu är uppspikad igen. Den stora bländaröppningen och brännvidden suddar behändigt ut all trästruktur. Idag när jag spanar ut genom fönstret har jag ännu inte upptäckt den. Men tre dagar i rad har den vackra fågeln varit gäst här och rejält tagit för sig var gång. Förhoppningsvis hämtar den hit sina skogskompisar.Annars dominerar pilfinkar, blåmes, talgoxe. På mitt nysnickrade fågelbord lägger jag ut äpplen och nötter, hoppas på trast, kanske nötskrika. Sällsynt är duv- och sparvhök. Då gäller det att kameran ligger beredd.

6 kommentarer:

 1. Underbar bild härligt ljus, först trodde jag du fotograferat den i en studio.
  Fåglen kommer fram fint med den bakgrunden.
  Tack för senast.

  SvaraRadera
 2. Skön bild på fågeln, fotat i ett härligt ljus.
  /SA

  SvaraRadera
 3. Entita och talltita är svåra att se skillnad på tycker jag.
  I somras hade jag besök av en hel familj entita med dess ungar och det var ett roligt skådespel att se de ystra ungarna sitta och tigga mat.
  Nu vill jag gärna se lite bilder på era araber.Älskar ju araber.Favoritras nr 1.
  //Kicki

  SvaraRadera
 4. Mycket fin bild av entitan, och som du skrev så vart ju bakgrunden super till entitans färger. Du frågade för ett tag sen i din blogg om vi läsare kunde se om något var annorlunda med bilderna, färger och dylikt. Och nu på min skärm upplever jag att det är väldigt svart från övre delen av ögat och upptill halva hjässan, alltså inga detaljer men det är kanske så hos dig också, men det är klart den delen är ju också väldigt svart :). Eller så är det min skärm som är mörk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Jani! Tack för din kommentar. Det här med skärmpresentation är ju jättesvårt. I nuläget ser jag på min skärm de detaljer du saknar. Då är värdena för kontrast mer rikligt inställda och ljuset ganska lågt inställt... Man kan undra vad kalibreringen görr för nytta egentligen? Din skärm är kalibrerad? Sen försöker jag i framkallningen mer eller mindre rätta mig efter programmens klippvisningar. Borde väl göra att värsta blocksvärtan eller kritvitheten hålls i schack? Om någon vet mer om dessa saker ser jag fram mot en diskussion.
   / Klas

   Radera
  2. Hej Klas! Jo min skärm är kalibrerad men sen hur bra vet jag inte heller :( Visst är det svårt det här med rätt kalibrering och jag antar att alla har lite olika, för det kan ju knappast vara så att alla får exakt lika. Jag är inte så bra dessa grejer så jag kan inte svara på dina frågor, tyvärr :( Ha de.

   Radera