torsdag 17 oktober 2013

UppstartIdag regn och helmulet. Skulle inte förvåna om utebelysningen lyser hela dagen. Det är ju bara oktober, känns som man kraschlandat i sen november. Ledig, men finns något naturfotografiskt att uträtta en dag som denna? Ska det hända något alls får det bli från mitt kära mobila gömsle, bilen.

Var ute igår kväll och lyssnade i skogen efter dovviltets brunstrop. Inget resultat ännu. Däremot en annan sorts upplevelse. Har ni stått framför ett alträd och hört hur det regnar fast ingen nederbörd finns på mils avstånd? Då har ni förmodligen ett större gäng grönsiskor ovanför. Osynliga i det ännu täta bladverket skalar de sina kottar och fliset från tuggmaskineriet smattrar på väg ner, mot grenar, löv och undervegetation. Bilder? Nä, högt däruppe har de gjort sig ofotograferingsbara.
Inga tecken på brunst bland dovhjortarna, således. Men en hel del rörelser i skog & mark, man ser mycket vilt nu. Nånting är definitivt i görningen och de här vita hindarna känner säkert på sig att snart går startskottet för årets reproduktionsvåg. 

2 kommentarer:

  1. Usch då, vi har haft liknande väder i några dagar också, känns lagom kul att gå ut då. Men idag skiner solen så nu ska jag passa på :) Roligt med grönsiskorna.
    Ser fram emot flera fina bilder på hjortarna.
    Ha de

    SvaraRadera
  2. Vilken fin bild, de är så vackra.

    SvaraRadera