lördag 12 oktober 2013

Kvalfullt fiske
Någon som har en förklaring till dramat på bilden? Fotograferad från andra sidan ån som inte är mycket bredare än att ett rejält teleskopmetspö når tvärs över. I alla fall denna torra höst med sitt minimala vattenstånd som resultat.
Jag ser en död fågel som fastnat i plastlinan. Jag ser oxå  en stor krok ock ett sänke i form av en stor bultmutter. Vad är detta för fiskeutrustning? Och hur kan den ha hamnat 4 meter upp i ett träd? Har fiskaren missat sitt kast så kapitalt, lämnat sina grejor kvar i trädet och gått hem? Eller är det någon slags fågelfälla vi betraktar? Inte kan man väl agna med en fågel för att kroka andra?
Fågeln, som måste mött en mycket kvalfylld död om den levande hamnat i denna situation, verkar vara en kråkfågel. Någon som kan artbestämma mer exakt?
Såna här saker finner jag otroligt stötande.

5 kommentarer:

 1. Usch och fy!!! :-( Medvetet eller omedvetet, likväl lika fult och vidrigt! :-(

  SvaraRadera
 2. - Halloj i söder.
  Oförsvarligt att lämna det så här. Men det beror
  alldeles säkert på ett misslyckat kast. För inte
  är det väl så att fiskaren hoppas agna en
  flygfisk....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 3. Visst kan det hända att fiskegrejer hamnar i träden, med krok och lina m,m. och tyvärr så blir dom oftast kvar där också eftersom det kan vara svårt klättra upp och plocka bort dom. Så det kan ju vara så att fågeln vart nyfiken av den blanka muttern och sen fastnade i linan, tråkigt är det dock. :(

  SvaraRadera
 4. Tror också att det kan vara som Jani säger...Vilken tråkig syn :/

  SvaraRadera
 5. Verkligen en tragisk bild, förmodligen är muttern någon form av sänke för bottenmete (enl min man).
  M

  SvaraRadera