söndag 27 oktober 2013

Äta eller ätasIntill fågeltornet har de sitt kära tillhåll, kormoranterna. De har utsett ett större träd och där samlas de lika tätt som fladdermöss på ödekällarväggen. Sen badar och fiskar de i samma vik.

Då och då sker ett uppflog. När det inträffar har jag lärt mig att spana över himlen efter havsörn. Ingen rovfågel denna gång, dock. Men skarvkolonin har all anledning till försiktighet;  en individ ur denna grupp är ingen match för örnen. Träffade på en fågelkännare som visade upp just en sån bild. Hade sparat den på I-phonen, efter först ha digiscopats Ohygglig scen, faktiskt. Tänk själva. Bli levande uppkäkad. Offret gav sig inte utan motstånd, dock. På bilden kunde den ses fåfängt bita i örnköttet. Förlänga pinan. RIP, modiga fågel!

6 kommentarer:

 1. Hehe skarvar är fascinerande fåglar.Jag gillar dem skarpt där de sitter och fläktar sina vingar.Visst är de vackra oxå.Såg faktiskt en bild på örn som fångat en häger som hängde och dinglade i örnens klor.Säger som du RIP lilla fågel.
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. Naturen har sin gång och ibland är den grym. Tycker att du fått till en synnerligen bra flyg bild med så många skarvar väl positionerade med lagom rörelse oskärpa.

  /Erik

  SvaraRadera
 3. - Halloj i söder.
  - Sanslöst bra bild Klas !
  Gillar det nästan färglösa, endast lite gula detaljer....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 4. Klas.... Har du inte gjort det, så gör en canvas. Gör den stor, och häng den på väggen. Alternativt lägg ut den till försäljning. Denna hade jag lätt haft på väggen. otroligt snyggt!

  SvaraRadera
 5. Riktigt cool bild, gillar hur skarvarna står ut från det gråa vattnet. Det är nästan som en svart/vit bild med några färgklickar.

  SvaraRadera