måndag 28 oktober 2013

Mentalt mellan stolarnaIdag ska den komma. Första stormen på långt över ett år, skriver SMHI. Som vanligt får man motstridig information. En del skåningar loggar hellre in på danska motsvarigheten. Enligt radarbilden där ska stormen redan ha passerat med sitt värsta och är på väg nordost. Norr om Skåne. SMHI kör på med klass 3-varning... Ska hästarna tas in, eller inte? Just nu skiner solen, ska jag ta ett fotografiskt nappatag med ovädret?

Denna fina fasanhanne fotograferad sen eftermiddag får stå som metafor för min nuvarande obeslutsamhet. Låg och tryckte helt nära vägen såg den mig först passera förbi, när jag backat tillbaka kom vi för nära varann ?  Lika bra få det överstökat, tänkte nog fågeln och låg blickstilla kvar. Mer än så här fanns inte plats för i sökaren, tyvärr. Men det blir många detaljer att titta på... Äsch, tror jag går ut till stallet och mockar. Så är det förberett om stormen till slut kommer.

5 kommentarer:

 1. Hej! Och så kom den. Det skakade häftigt och vi hade strömavbröt på några timmar.
  Vi överlevde, huset står kvar och alla träd runt... Får se imorgon hur trädgården ser ut...
  Hoppas att hos dig är också ok, utan skador...
  Tusen tack för dina fina ord om mina blommor :)
  Ha det fint
  Halina

  SvaraRadera
 2. Vansinnigt vackert foto på fasanen får jag säga med mustiga färger och svärta.Makalöst vilen vacker fjäderdräkt de har.
  Ja nu verkar det ha blåst förbi här.Riktigt otäckt ett tag men man hade väntat sig värre.Har du hästar Klas?
  //Kicki

  SvaraRadera
 3. Jättefin fågel, nästan overklig med sina färger!

  Undrar som Kicki, har du hästar? :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jo, jag/vi har två hästar, arab och angloarab. Förr tävlade sambon i distansritt. Numer ligger vi lite lägre.Härliga djur är de.
   / Klas

   Radera
 4. Fasaner är otroligt vackra! Här har du lyckats fånga den riktigt fint så alla detaljer kommer fram. Du har även fått fram lite höst känsla i bilden då den är ganska mörk.
  Riktigt snyggt!

  /Erik

  SvaraRadera