söndag 6 oktober 2013

Älskar denna fågel (oxå)
Rödhakar, överallt rödhakar. Hos mig har antalet formligen exploderat. Från en fågel jag tidigare knappt alls haft bilder på, till visuella och fotografiska kontakter nästan varje dag eller oftare. Kvinnan i mitt liv såg en sitta i vår ligusterhäck. Hoppas den gör sig hemmastadd, så när matningen börjar den ger sig tillkänna och vi förhoppningsvis kan sällskapa hela vintern igenom.Den här togs på riktigt nära håll vid kohagen intill ån. Såklart 100 %-igt  klar över min närvaro där jag satt i bilen. Men en närvaro som den uppenbart kunde tolerera. Till min förnöjelse. Och visst gör den sig bra på bild?Här en annan sorts bild. På betydligt längre avstånd, med svängande växtlighet mellan oss, skapades en drömlik stämning så annorlunda mot de båda andra bilderna. Naturen blandar och ger.

8 kommentarer:

 1. Jättefina bilder på denna vackra fågel! Har faktiskt bara sett den enstaka gånger...

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Rödhaken pigg och vacker med sin pepparbruna ögon,sjunger dessutom vackert på våren, finns i flertal även hos mig :)
  Trevlig bildserie!
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 3. Rödhaken är en fantastiskt trevlig fågel och ofta ganska orädd. Fina bilder allihop med den sista står helt klart ur som en vinnare, en riktig 10-poängare.

  /Erik

  SvaraRadera
 4. Åh, underbara bilder på din/ert kommande vintersällskap. Alla bilder är så fina men den sista är extra, extra fin.
  Hälsningar
  M

  SvaraRadera
 5. Helt bedårande bilder på en av våra vackraste småfåglar.
  Charmig och orädd förgyllde fru rödhake med familj min tillvaro, när jag för två somrar sedan målade om vårt hus...i nästan samma färg som dess bröst.
  Tala om inspiration:)

  SvaraRadera
 6. Herlig Rødstrupe!spesielt det siste er bedårende:)))))

  SvaraRadera
 7. Visst är dom söta dessa små rödhakar, och den här hade riktigt fint djup orange färg på bröstet. Håller med om bild 3 riktigt fint med förgrundens svajande grönska.

  SvaraRadera