fredag 18 oktober 2013

De är tillbaka !Ett litet uppehåll i regnandet när jag igår kommer fram till fågeltornet.  Tittar till vänster. Och inser att nu är klockan slagen. Nu har viltet bestämt sig. Från och med idag råder vintertid. Väktaren av kyrkogården har återvänt!

Minnesgoda läsare kanske erinrar sig förra vinterns bevakningsgäng, annars kan ni se dem här och här. Samma träd, samma kyrkogård, samma fågel? Nja. det är nog inte så säkert. Men faktum är att jag lite grann hållit koll på motivet ifråga. Och under vår-sommar.tills nu kan jag inte erinra mig ha sett rovfåglar i den här positionen. Kråkor, ja. Men de räknar vi inte med idag. Och absolut inget fotograferat på dessa grenar under det tidsspannet. Perspektivet i fotot skiljer sig från tidigare. Så går det när man köper på sig längre optik.
Medan jag skriver detta inlägg hörs fågelsång utanför fönstret. Två talgoxar är framme och hackar i ställningen till matningen. De väntar väl på att den snåle människan innanför ska börja lägga ut frön nån gång. Är de oxå vanedjur? Verkar inte bättre. För att i någon mån blidka dem ska jag senare idag sätta ut mitt nykonstruerade fågelbord...

5 kommentarer:

 1. Jag kommer ihåg dina bilder :)
  Härligt att han är tillbaka.
  Ha en fin höstdag
  Halina

  SvaraRadera
 2. - Halloj i söder.
  - Fin och stämningsfull bild Klas !
  Har spanat efter Havsörn en stund idag, men
  utan resultat....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 3. Samma här kommer ihåg dom ;) Vad kul att dom kommer tillbaka till samma ställe, den hade väl bra lycka med jakten ifjol. Nog ser vädret lite små ruggigt ut.
  Jag var också iväg till skogen för att lägga fram mat till fåglarna, får väl se vad det ger.
  Ha de

  SvaraRadera
 4. Jag har tydligen missat dina tidigare inlägg om "väktaren" :)
  Fina bilder med lagom dunkel bakgrund som passar oerhört fint till platsen.
  Trevlig helg/ bea

  SvaraRadera
 5. Snygg bild! Ja väktaren kommer jag i håg. Kul med motiv och djur som återkommer, speciellt när det är så långt i mellan tillfällena. Hoppas den stannar kvar även denna vinter säsong.

  /Erik

  SvaraRadera