söndag 20 oktober 2013

Var har de hållit hus ?

Pilfinken ser jag inte mycket av under sommarhalvåret. Är det kanske för att konkurrensen om uppmärksamhet då är mördande? Nu när världen lutar mot kallare tider är de som vanligt framme och pockar på uppmärksamhet. Den här fångades i en buske intill landsvägen. Med mycket trafik, buller och kanske avgaser borde de inte trivas på sånt ställe. Men de sitter kvar i busken, var gång jag har tittat.
Så ordinär fågel på inte alltför upphetsande ställe. Kan det bli något? Tycker nog att bilden trots allt blev skaplig. Långa brännvidden på full öppning trollar behändigt bort många störande inslag.

6 kommentarer:

 1. Snyggt, det håller vi på med och diskuterar på fotocirkeln jag går....

  SvaraRadera
 2. Konstigt nog verkar sparvar och pilfinkar gilla att vara i buskar nära vägar, vet inte varför dock. Bilden då, ett härligt skott med fina färger och fint sidoljus men även bakgrundens blåa hjälper till att ta fram fågeln och den fina kvisten.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ja, det undrade jag oxå, var håller Pilfinkarna hus sommartid? Men nu är det livat i buskarna :)
  Ha det /Bea

  SvaraRadera
 4. Ang din kommentar. Jo det kan ju vara kul o veta lite. Ta på dig röd väst om du ska ut i skogarna.
  Är väl en jägare som är uppvuxen med det men tänker även framåt. SOm vi har det nu är inte kul. LIte älg och vi ska skjuta bl a hondjur. Flera med mig gillar det inte. Skogsbolagen trycker dock på och Länstyrelsen beslutar. Dock ligger det det till grund av älgobservationer man gör, spillningsinventering och även flyginventering.
  Begriper dock inte hur de får ihop det. Vi ser ju vad vi ser när vi är ute.......Idag gick vi inte på älgjakt. Skulle ut o lufta taxarna med det regnade hela dagen

  SvaraRadera
 5. Tycker din bild blev kanon.Visst är pilfinkarna vanliga, men dom är inte lätta att fotografera.Det krävs en duktig fotograf till det.

  SvaraRadera
 6. Har försökt meila dig, men adressen stämmer inte.Ring mig gärna på 070 528 71 12 tänker på brunstplatsen.

  SvaraRadera