fredag 1 november 2013

The Times They Are A-ChangingKan med Bob Dylan konstatera att tiderna förändras. När jag på allvar började med naturfotografering skedde det med ett objektiv med 300 mm brännvidd. På den tiden längtade man efter mer och längre, åtminstone en riktigt bra konverter kunde göra bilderna bättre. Sådan fanns inte att tillgå då. Köpte in mig i ett annat system, skaffade ett 400 mm och längtade fortfarande efter mer och längre. Så har det fortgått och nu kan man istället ställas inför situationer man inte riktigt är van vid.

Denna är en nästan obeskuren bild, tagit bort lite nertill och på sidorna. Genom att flytta fokuspunkten fick både huvud och ben utrymme här. I övriga bilder var någon extremitet mer eller mindre avklippt. Jag klagar inte, tvärtom. Går man ut med en utrustning avsedd för småfågel får man ta smällar som denna... Uppskattar avståndet till kronhinden - som börjat sätta vinterpälsen - till som närmast 50 meter. Denna var lite speciell eftersom hon har inte bara en utan två kalvar. Hinden tittar ner mot ån, buskaget som skymtas i högra bildkanten är från åbrinken jag redan tagit plats på. På andra sidan ett elstaket med tjurkalvar innanför.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ja, den mänskliga faktorn - "vill ha" - infinner sig gång efter annan och köplusten driver fram både det ena och det andra. I efterhand kan man erfara vissa negativa sidor :)
    Trevlig helg /bea

    SvaraRadera
  2. Vackert djur. Ser frisk och muskulös ut, väl förberedd för vintern även om den kanske blir hård. Hårda vintrar är tuffa mot de här djuren, men är de bara friska och i bra skick och får en bra start på vintern så har de goda förutsättningar, och kanske med lite stödutsäde dessutom.

    SvaraRadera