måndag 21 oktober 2013

Brölar vackert ? I mer än en timme har jag väntat i mitt lilla gömsle efter ha promenerat från parkeringen 2 km bort. I totalt kolmörker. Jag låter en smal strimma ljus från ficklampan lysa upp framför mig så jag inte marscherar rakt in i ett gäng sovande vildsvin. Det hade inte sett vackert ut efteråt... När grejorna till sist sitter på plats, inställningarna kontrollerade och frukosten intagen, då, ja då börjar tålamodsspelet.
Jag ser några skuggor långt borta byta positioner med varandra. Sen blir allt lugnt igen. Sakta börjar ljuset tillta, lite senare går djurens konturer att uppfatta med blotta ögat. De kommer närmre och närmre. Efter en stund... En stor hanne börjar springa söderut för att fånga in några hindar som inte vill vara med på noterna. Som den skärpte kille han är tänker han inte behöver jag springa efter, inte. Jag brölar vackert och tjejerna kommer istället till mig...Hur det blev med just den saken har jag ingen hågkomst av. Men kameran fångade brölet. Det är gott så.

9 kommentarer:

 1. Ståtlig kille det där, konstigt om inte hindarna skulle komma springande i flockar när han sjunger för dom.

  SvaraRadera
 2. Ojojoj vilken don Juan! Du fick credit för ditt tålamod att sitta i gömsle, något som jag aldrig gjort...och aldrig kommer att göra. Ja, ja, jag vet...aldrig säga aldrig, men här tror jag mig nog om att sticka ut hakan, inte min grej helt enkelt:) Har jag turen att stöta på djur så har jag...om inte, tja, då får det vara:)
  Och du...apropå kärlek och känsla...även jag gör allt med hjärtat (100%), låter mig aldrig köpas trots att jag varit professionell i över 35 år::))...passar det så passar det...om inte, ja, då får någon annan uppfylla drömmarna.

  SvaraRadera
 3. Oj vilken best ;) ser ju enorm ut och hornen gigantiska. Antar att brölet var mäktigt att höra. Tålamod verkar löna sig ibland :)

  SvaraRadera
 4. Så läckert fångat! Skulle vara roligt att höra brölet live :))

  SvaraRadera
 5. - Halloj i söder.
  - Suverän bild Klas. Grattis till mötet !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 6. Vilken fullträff du fick här. Underbart fångat mitt i en förmodligen mycket kraftfull serenad. Bör ha hörts vida omkring och gett god effekt på damerna.
  Hälsn
  Monica

  SvaraRadera
 7. Förstår att du blev helnöjd. Jag har bara upplevt det en gång för många år sen. Och jag glömmer det aldrig.

  SvaraRadera
 8. Hej Klas
  Som vanligt levererar du :) grym bild!

  SvaraRadera