fredag 11 oktober 2013

Par i kormorant


Kandidat till priset för coolaste fågeln längs ån ? Visst, men konkurrensen är stenhård. De här påträffades på solsidan där de förmodligen trivs utmärkt i värmen, låter fjädrarna torka.Normalt lika skygga som gråhägern, verkade de för en gångs skull ha radarn bortkopplad och jag fick lite bilder. Att de är vaksamma mot oss människor är inget att förvånas över. På sina ställen läser man om skyddsjakt och det är bara att förmoda att tjuvjakten är långt mer omfattande. Från olika håll kommer i alla fall signaler att totala beståndet skarvar nu stabiliserats eller minskar. Om det är en bra sak eller inte återstår att se. Frågar man fiskare och lantbrukare behöver man nog inte tveka om svaret.2 kommentarer:

 1. Här kom du verkligen nära och som du säger så är dom rätt skygga av sig.
  Rätt fina fåglar men dom sägs förstöra för så många speciellt fiskare och vissa öar har man ju sett totalt vita av deras avföring men forskare säger att så fort dom lämnar ön helt kommer växtligheten tillbaka.
  Ha de

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du kom så nära! Fina bilder också! Ja man hör en hel del om dessa fåglar, att de inte hör hemma här osv, men som jag förstått det så har de funnits här sen långt tidigare också, men av olika skäl försvunnit för att nu vara tillbaka...Här ser man dem iallafall allt oftare och även allt närmare fastlandet.

  svar: Systemkameran är lagad och funkar som den ska, men det blir inte av att jag använder nu...Tycker det är lite klumpigt att dra med den på turerna, men ångrar mej ofta eftersom det ändå blir lite bättre kvalitee med den :)

  SvaraRadera