tisdag 8 oktober 2013

Nyfiken hind?Sista dagarna har jag varit ute i skogen och lyssnat. Dagarna? Snarare sen skymning. Lyssnat efter dovhjortens brunstläte är vad jag gjort. Ännu inget napp. Men lite tur hade jag ändå.
Här har mörkret redan fallit. Inne i skogen är det såklart än mörkare. Förra året vid denna tidpunkt hade jag inte kunnat ta en bild som denna. I så måtto "lönar" det sig att köpa dyr optik.
Det finns en berättelse till denna bild. Efter ha smugit runt området jag ville utforska, klättrat uppför backar - jodå, såna finns i Skåne - kommer jag efter en knapp timme fram. Jag ser rörelser i skogen direkt och mitt hjärta värmer. Men. Vid närmare betraktande är det inga hjortar utan tre lösspringande hundar. Långt bakom kommer en man cyklande...Suck! Under tillrop och busvisslingar lyckas han koppla sina älsklingar och jag plockar ihop mina grejer för att resignerad vandra hela vägen till parkeringen. Men vad är detta? En rörelse till vänster. En vit dovhind har plötsligt lämnat sitt gömsle för att observera spektaklet. Stilla står hon någon sekund innan hon försvinner bort och på 1/15 s blir en ruta av fyra hyggligt skarp på rätt ställe. 

6 kommentarer:

 1. En förbaskat fin bild. Hon står som en blek vålnad i mörkret. Mycket snyggt!

  SvaraRadera
 2. Snyggt fångat! Man får vara glad ibland men envisa är de hundägarna (och barnen) när det gäller att förstöra bra fotoögonblick :-)
  ( flyttat klart nu)

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med dom lösspringande hundarna, men en grymt fin bild fick du till. gillar verkligen det mörka mot den ljusa hinden, vackert ;)

  SvaraRadera
 4. Tur att det var en av de vita. Annars hade det varit svårfångat. Att aldrig vissa hundägare lär sig förresten.

  SvaraRadera
 5. Supersnyggt fångat!!! Kanonbild!

  SvaraRadera
 6. Tycker bilden blev mycket stämningsfull och skärpan sitter fint över de vackra ögonen.
  Hälsn
  M

  SvaraRadera