onsdag 12 februari 2014

Mer rovfågelUnder promenaden runt dammarna råkade jag för en sekund tyst stöna till. -"Är det inte tungt att alltid bära med sig all utrustning?. Jo, svarade jag. Men kanske något intressant dyker upp och då gnäller jag hela dagen. Skulle det vara bättre?"
För det mesta, även vintertid, belönas den med tungt gods om halsen. Vi kom ut på en stig längs ängen när jag ser en fågel snabbt komma närmre. Titt i sökaren och detta är en av höjdpunkterna. Vad för slags fågel, någon jag känner igen? Ahhh, måste vara sparvhök. Tänker jag medan kameran rasslar.

I alla fall gör den ett dimunitivt intryck. Oblygt snurrar den ett par varv runt oss i luften, tittar tillbaka.
De där ögonen är som magneter. Sparv- eller duvhök, finns få fåglar med den intensiva blicken. I området finns även gott om tornfalk. ID-mässigt kan sådant förvirra. Men här är jag säker. Sparvhök, inte tornfalk. Visst är det väl så?

4 kommentarer:

 1. Tycker detsamma att det är värt att släpa på den tyngre utrustningen det är alltför många gånger man missat foto möjligheter.
  Och fågeln är en sparvhök ;) Du har tur du som kommer hyfsat nära dina rovisar.

  SvaraRadera
 2. Hej. Rovisarna är härliga och speciellt när de kommer så nära att man kan bränna av en serie med kameran. Och en sparvhök är det som sagt. Ser ut att vara en hane född förra året tycker jag. //Urban

  SvaraRadera
 3. Så heldig dere er så kjenner så mangen som kan så mye om fugler!Nydelig fjærdrakt og nesten skremmende intens blikk ja!Kjempebra fotografert.
  Hilsen fra Bergen
  ()_()
  (^.^)
  (")(")❀ ✿ ❀ ✿

  SvaraRadera
 4. Lyckans ost som får chansen att fokusera på fina rovfåglar! Här ser jag bara mesar för hela slanten..hi, hi
  Förresten Sparvhöken gör sina räder så gott som dagligen hos mig, i hopp om att få mätta magen vid fågelmatningarna på¨gården.
  Ha en fin fotodag! /bea

  SvaraRadera