fredag 21 februari 2014

Istället för att titta på OS-hockeyn....
Först en runda ner till sjön. Under och kring bryggan ut mot gömslet rör sig snabbt något i undervegetationen. En form kommer fram, färger blixtrar till och blåmesen är avslöjad!Sen in i sjönära skogen. Gulsparv spelar upp sin sång från olika grenar.


Det är härligt nu. Den förr så tysta skogen vaknar till liv. Vad nu? Hackspettens milda hackljud avbryter tankarna. Mycket ska färdigställas inför den annalkande parningssäsongen, bobyggandet såklart ett sånt bestyr.

Ett helt annat trummande avlöste, följt av högt klagande skrin. Även här arbetas det hårt, men med födosök snarare än bobyggande. Av den tunna grenen spillkråkan bearbetar att döma.

5 kommentarer:

 1. Herlige forfriskende bilder:))

  SvaraRadera
 2. Vårligt och glädje givande inlägg :)
  Bilden på Spilkråka är för mig lite speciell på grund av den ljuvlig belysta omgivningen.
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 3. Här sprutar det blogginlägg värre än en duracellkanin.OS vad är det???Total avsaknad av det intresset är jag så det gjorde du rätt i att ge dig ut i naturen istället.Avundsjuk på din snygge spillkråka där.
  //Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Nattuggla!
   Jag försöker hålla ångtrycket uppe och då kan det krävas uppoffringar som att stå över hockeymatcher i den bästa turneringen. Duracellkaninen? Ha, ha. Den reklamen gick på,sin tid verkligen in i folks medvetande. Får väl ändå erkänna att jag såg matcherna i efterskott senare under kvällen. Resultaten sett mot prestationer var rättvisa, tycker jag (som inte delar Janis uppfattning nedan...:) Tack för dina vänliga ord.
   / Klas

   Radera
 4. Härliga bilder I vårljuset och kul med både hackspett och spillkråka :)
  Nog måste man väl se på OS ;) Speciellt hockey synd bara att Finland förlorade mot Sverige :( Nåja hoppas ni tar guldet :)

  SvaraRadera