tisdag 4 februari 2014

Lovsång till landet
På landet för vi vår tillvaro med guldkant. Precis som i fallet med hornen på herrarna i bilden nedan. Visst, vissa dagar är ett hårt slit. Men så kommer andra - idag t ex - med sol och man står  i princip fotoklar så snart ytterdörren stängts bakom en. Inga långväga resor till ett eller annat beprövat fotoställe, ingen planering behövs. Det är knapp att bilen ens behöver tankas, men nu överdriver jag visst. Jag bor högt och rovfåglar utnyttjar termiken dagar som dessa, vilken ibland för dem över min trädgård där jag kan "fånga" dem. Inte så dumt. Men nu skulle det handla om herrarna på landet.


Ståtliga poserar de på det stora stycket i området invånarna kallar Paradiset. Här finns gott om bete för de magnifika djuren när de inte njuter sin tillvaro inne i blandskogen (ek, bok, gran) vid den vackra ån som slingrar sig fram ner mot sjön. Och mitt i allt detta får jag, fotografen, ta min plats. Härligt !

10 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Det kan man verkligen kalla Paradiset.
  God jaktlycka !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 2. Förstår inte hur någon kan vilja bo bland skyskraporna... Landet är bäst! Vi bor tyvärr i utkanten i en stad men det är ju för att det där arbetet inte ligger ute på landet. Tyvärr. För vem vill inte umgås med de vilda djuren varje dag? :) Härlig bild!

  SvaraRadera
 3. Verkligen härligt!! En sån vacker syn :))

  SvaraRadera
 4. Underbart vacker bild och med det där magiska ljuset som du har i dina bilder. Paradiset låter som ett bra namn på denna plats.
  M

  SvaraRadera
 5. Underbara djur. Vilken syn. Undrar hur långt upp i landet dessa djur finns? Fantastiskt vilken päls de har/Brita

  SvaraRadera
 6. Underbara djur. Vilken syn. Undrar hur långt upp i landet dessa djur finns? Fantastiskt vilken päls de har/Brita

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt fina djur vilken päls även om pälsen såg lite sliten ut.

  SvaraRadera
 8. Vakkert!De ser rett på en♥Kan godt forestille meg dette er PARADISET♥

  SvaraRadera
 9. Sagodjur...ja, det är nog bara förnamnet för något så sagolikt har jag då aldrig lyckats få syn på. Bor på landet och ser hjortar då och då...men inte såna här skönheter:)
  Grattis till skott och upplevelse!

  SvaraRadera