lördag 8 februari 2014

Fågel i flykt !
Stod i fågeltornet. T.v hördes en fågel kackla högljutt. Medan jag funderade över vad slags fågel hade jag fullt upp med att spana på gladan som skymd av grenar satt i ett träd. Annars är det verkligen inte mycket aktivitet kring den frusna sjön.
Ett sista kacklande något närmre. Blick och kamera vrids synkront och plötsligt syns på låg höjd något mörkt flaxa uppåt. Hann ta tiotalet bilder, playbackade och - tjohoo! 

Spillkråka, hanen i flykt ! Nytt för mig. Och vilken konstig flykt. På bilderna finna bara två vingpositioner; vingar utsträckta och vingar intill kropp. Här snackar vi guppig resa! Barmhärtigt nog gick den inte särskilt fort heller och det var ganska enkelt att hålla skärpan. Kanske objektivet med frihandstagning och kråkan guppade i takt med varandra...?

8 kommentarer:

 1. Snyggt fångat i flykten :)) Det är fina fåglar! och vilken vacker header!

  SvaraRadera
 2. Woohooo ny header.Det var på tiden.Snygg!!!Grattis till Spillkråkan.Snygga fåglar.Har inte sett de IRL.Och håller med.Vansinnigt dött med aktiviteter ute nu men det gör ju knappast något i ditt fall när du fick den här snyggingen i linsen.
  //Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påminner nästan lite om en gröngöling fast i detta fallet svart.

   Radera
  2. He, he. Jag har precis lärt mig byta header.
   / Klas

   Radera
 3. Härligt fångat av dig, grattis!

  SvaraRadera
 4. Snyggt fångat! Det gäller att vara med när det händer. Här var du helt klart på din vakt. Spillkråkan ligger på önsklelista av fåglar på bild. Snygg header har du fått till också.

  Ha det bra,
  Erik

  SvaraRadera
 5. Håller med dom andra en härlig bild på spillkråkan, och headern är super den också

  SvaraRadera