fredag 22 november 2013

Mer om mörkerOnt om rovfågel betyder inte inga alls. Ur gråheten susar den här skönheten fram.

Idag lite ljusare himlavalv. Kanske man kan få napp med större rovfågel ?
Igår lyckades jag i alla fall ta en flygbild på kormorant över sjön. ISO 1600, öppen bländare och ett stegs plusexponeringskompensation gav 1/250 s slutartid...: (  Den berömda kolsäcken är väl nästa steg. På analoga tiden hade fotografering inte längre varit möjlig om man velat bibehålla någon slags IQ i resultatet.

6 kommentarer:

 1. Fint fångat i en snygg vinkel, kul att nån av rovisarna är kvar. Att ni har så trist och tråkigt väder då :( Men nog är det skönt att komma ut i alla fall ;)
  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Hej Klas,
  Nej det har varit väldigt lite med både rovisar och ljus det sista. Verkar dock som det blir lite sol i helgen men det betyder ju inte att fåglarna köar. Grym bild på gladan i alla fall.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Supersnygg bild!
  Vilka ögon.
  ha en trevlig helg!
  Majsan/

  SvaraRadera
 4. Hejsan,
  Förlåt att jag inte svarat tidigare på din fråga om Getterön men jag är inte så ofta i bloggvärlden just nu.
  Getterön är en jättefin fågellokal. I varje fall tycker jag det, men jag har å andra sidan inte så många andra att jämföra med eftersom mitt fågelintresse är ganska nyfunnet. Där finns fyra olika gömslen varav två är de där man är närmast fåglarna. Havsörnarna jag fotade var nog sådär 100-150 m bort, har lite svårt att uppskatta avståndet...
  Gå gärna in på deras hemsida: www.naturumgetteron.se
  Läste just att de haft 15! havsörnar där för ett par dagar sedan.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Snygg segeltur du fångat!
  För min del råder stiltje i fotosessioner och får ty mig till arkivet. De ljusaste timmarna på dagen är så få och korta!
  Trevlig helg /bea

  SvaraRadera
 6. Skön bild på gladan! Önskar att jag hade lite vackra glador som kunde tänka sig komma fram ur den gråa skyn. Nåja man måste ju se till att komma ut med kameran också för att få till lite bilder ;0). Får se om det kan bli en liten tur i morgon. Ha en bra helg.

  /Erik

  SvaraRadera