lördag 16 november 2013

Varför finns inte ett Ikea för humanister ?Varit borta några dagar nu.  Det finns en god förklaring till detta. I början av veckan inhandlades på Ikea nya taklampor till hallen. Efter några dagars våndande över den förestående uppgiften beslöt jag att nu ska de upp. Nu när jag ändå är ensam hemma. Behövs ingen närmare redovisning mer än att efter två dagars hårt arbete har en armatur kommit upp. Och inte blev monteringen särskilt lyckad, heller. Ett elände att vara född med tummen felplacerad i handen.
Så mycket enklare det är hantera sina kameraprylar. Och roligt är det ju oxå. Jag gillar allt. Även bildbehandlingen och klarar av avancerade bildprogram på många datorer utan att blinka. Jag är duktig med handsågen och kan slå in en spik. Så nu vet vi alla detta.

Igår hann jag med lite fotografering i gravmörkret som råder. Inte ens den mest sofistikerade fototeknik biter på det. Hur jag än försökte kom de allra flesta bilderna på det gäng kungsfågel som härjade i granplanteringen ut med rörelseoskärpa. De är ganska orädda, sägs det och det kan jag hålla med om. Men de sitter stilla bara för sekunden eller kortare - i alla fall upplever jag det så - och är egentligen i ständig rörelse. Visst, några bilder blev skarpa. Men inte denna som jag tycker blev OK ändå.

7 kommentarer:

 1. Hej Klas,
  Ja IKEA, vad säger man.. I bland kan man tro att man är med i dolda kameran. På tal om kamera så verkligen en fin bild på kungsfågeln, lite vingflax är ju bara fint, själva pippin är ju skarp. Som du skriver så brukar man ju kunna komma dessa lirare ganska så nära men de sitter ju aldrig stilla.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Ja ja, man kan inte ha bara roligt i livet ;)... då skulle det bara vara tråkigt...
  Tänk att Ikea förstärkte dina fotoupplevelser ;)
  Bilden är mycket fin trots elände med skärpa.
  Varma hälsningar
  Halina

  SvaraRadera
 3. Jasså så du har så pass kul hemma ;) nåja den kom ju upp i alla fall.
  Det vart ju en läcker bild med rörelseoskärpan på vingarna och bakpartiet, jaja inte superskärpa men vad gör väl det.

  SvaraRadera
 4. Nä.. Kungsfåglar sitter inte still länge, de är inte lätta att ta sej an, Ikea är ännu värre. Monterade en tv bänk förra året som bara strulade och gick sönder.. Men den lös så fint sen, på bålet där den hamnade när hoppet var ute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. He,he. Min Ikealampa lyser så fint från taket...Men visst, det krävdes omkonstruktion för eltrådsskarvdosan - sockerbiten - passade inte mina normala eltrådar. Det kablage som satt fabriksmonterat var klent som svagströms. Så det var bra nära kassation ett tag när blodtrycket svallade högt...
   Klas

   Radera
 5. Snyggt jobbat att få den lilla rackaren skarp på bild. Försökte förra helgen med kungsfågel men gick vidare efter ett antal suddiga exponeringar.

  /Erik

  SvaraRadera
 6. Jättefin bild på kungsfåglen!! Jag har aldrig lyckats fånga dem, då de aldrig tycks vilja sitta still :))

  SvaraRadera