tisdag 26 november 2013

Brrr!
Kylan har slagit till fort. Sista  flyttfåglarna har nog gjort språnget. Det är tyst och stilla i skogen. Ja, bortsett från skogsmaskinerna då. När ska de tystna för denna gången ? Svårt förstå hur så liten skog genererar så mycket arbete men så fungerar det tydligen.
Helt tyst ? Nja, inte riktigt. En del djur är fortfarande ute och bättrar på vinterförråden. Ett krävande jobb som likt skogsarbetarens kräver sin man. Då och då måste följaktligen de akuta matbehoven tillgodoses.

Den här ekorren verkar försöka stoppa i sig hela dagsransonen på en och samma gång...Vilket inte hindrade den från att smidigt hoppa från gren till träd innan den till slut gick sitt oundvikliga öde till mötes och fastnade på sensorn. Fotografen kunde gå därifrån, lugnet i skogen återgick till det normala. Skogsmaskiner och allt.

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Jo du, det är verkligen tyst numera på skogsvandringarna och precis som hos dig var det här, ett plötsligt ilsket och "tjurigt" läte från motorsågens fräsande längs vägen. Nåväl, det är röjning som fortgår efter stormens framfart, så det må vara tillåtet :)
  Ekorren verkar nöjd över den funna dagsransonen.
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 2. Värre öde kan nog en sådan här krabat råka ut för än att fastna på ditt minneskort. Verkar tillfreds med både tillgången på föda och att få posera. Fint fångat och läcker inramning av huvudmotivet.
  Allt gott.
  Monica

  SvaraRadera
 3. Skarpt, tjusigt, kalas.

  SvaraRadera
 4. Tänk att t.o.m. du får hålla tillgodo med en ekorre ibland. Det brukar jag också klara att fotografera.

  SvaraRadera
 5. Håller med det blir allt tystare i skogarna här runt omkring men annat liv är det ute vid havet dit kommer det mer o mer flyttfåglar. Härlig bild på korren, men vad är det den äter på ser ju ut som en kvist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ekorren fotograferades nere vid sjön. Tycker det ser ut att vara axet från ett sävstrå. I så fall behöver den ju inte anstränga sig med vinterförrådet, skafferiet rymmer mat åt hela ekorrpopulationen.
   / Klas

   Radera
 6. Åh,........ jag bara ler... :) när jag ser bilden.
  och det var snäll fotograf, hoppas jag ;)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 7. Dom är luriga att få på kornet... Som om dom retas när dom leker tittut bakom stammen. Fin bild!

  SvaraRadera