torsdag 14 november 2013

Rain keeps falling on my head...



Så här upplever jag min fotografiska tillvaro just nu. Nyskördade, brunsvarta åkrar och strilande regn i kompakt mörker. Under dessa mindre nöjsamma förhållanden verkar de stackars djuren klara sig bra. Det är värre för fotografen som får låta bli att utföra sin älskade syssla :).




Vägarna ser precis likadana ut som åkrarna...I denna bild finns tre fasanhonor. Inte ens IRL såg jag den tredje i det kompakta förmiddagsdunklet.




Variant av tidigare visad fågel. Jo, densamma hägern satt på samma gren fyra dar i sträck innan den tröttnade. Här ser vi den huka i regnet. Ett hägerrike för ett paraply !




Inte en nytagen bild, enligt metadata togs den första halvan av september. Men jag kommer ändå så väl ihåg regnstormen som innan den drog över först släckte lyset. Är det bara jag som klagar ? Kanske synen med ålderns rätt försämrats ? Fotograferad  från bil kan ni i alla fall skönja en tofsvipa. Och, jo. Det var plaskblött inne i kupén, oxå.

8 kommentarer:

 1. Usch och fy vilket trist mörkt väder ni har.
  Men oj så fina bilder det kan bli vilket du visar med hägern och tofsvipan, gillar det murriga och regnet som strilar ner så fint. Det var verkligen svårt att se den tredje fasanen ;)
  Kämpa på där i regnet.

  SvaraRadera
 2. Ja verkligen trist väder du hade. Det blev ju ändå fina bilder...

  SvaraRadera
 3. Trevligt med fasanhonor :)

  SvaraRadera
 4. åhh såå flott!Elsker slike disige regnfulle bilder!Ahhh de er vidunderlige!åhh såå flink du er med kamera!
  Jeg har ett bilde i hode som jeg en dag skal ta..Det er en ensom gråhegre som fisker i snøstorm!Jeg har sett det engang og det var smukt:))

  Ellers må du ha en fin uke.Her hvor jeg bor kan vi snart utvikle gjeller,,såå my regn vi snart kan svømme i gaterne.Ha det bra så lenge!Takk for opplevelsen!

  SvaraRadera
 5. - Halloj i söder.
  - Sanslöst bra bilder på regnfåglarna !
  Det är november i ett nötskal. Även om en
  är tagen i september....
  - Ha en fortsatt trevlig helg !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 6. Inte bästa vädret för en fotograf men jag gillar bilderna som är fantastiskt stämningsfulla. Hägern på sin gren och tofsvipan i regnet är superbra. Hägern har verkligen en intressant figur som inbjuder till någon form av skapande.
  Här tinar vår vita fina snö bort, trist.
  Allt gott
  M

  SvaraRadera
 7. Hägern påminner starkt om någon i min närmaste bekantskapskrets...
  Det är något med hållningen och den visserligen fokuserade men lite förvånade blicken :-)

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder! Tofsvipebilden är ju helt fantastisk; färgskalan, ljuset, regnet! En sådan där bild som stannar kvar i minnet. Jag blir inspirerad, vill ge mig ut i novemberrusket och fotografera regn. Men jag stannar inne. ett litet tag till.

  /Marie

  Marie

  SvaraRadera