fredag 8 november 2013

Tricks i kvadrat


Har aldrig förstått hur de klarar av det tricket. Som i morse när jag var jag på jakt efter dovhjort under den där härligt skinande solen. Och de praktiserade samma procedur varje gång. Under tre olika tillfällen, med olika djur var gång. Tricket består i att först är gruppen/individen fullt synlig. Ofta betar de under viss uppmärksamhet; de vill hålla koll på mig. Bara ett par steg innan min utsedda fotograferingposition nåtts finner man att plötsligt har man trädstammar att ta hänsyn till. Djuren har flyttat på sig. Medan du tänker på hur orättvis världen är - nyss var de ju  fotograferingsbara - och som bäst håller på och letar upp motivet i sökaren kommer nästa slag. De finns inte kvar! På något mirakulöst sätt har de/den förångats och finns inte att hitta någonstans i blickfältet. Hur bär de sig åt ?! Och allt sker under total tystnad.
Nåja. Här en kronhind som har ett annat trick. Håller man sig bara på gräsrotsnivå förvandlas man på nolltid till osynlig. Man kan få vänta ett bra tag innan huvudet likt ubåtens periskop försiktigt kommer upp, spanar åt alla håll.
I det här fallet gick jag aldrig på finten. Jag hade ju sett hinden gå in i buskaget och så pass stora djur kan väl inte bara gå upp i rök? Eller kanske den har det tricket att tillgå oxå ...

4 kommentarer:

 1. Huvudet likt ubåtens periskop... hahaha, det var fin beskrivning :)
  Fick fångad rackare i den mjuka omgivningen och med fint ljus.
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Fantastisk bild på henne där i gräset. Välfångat!

  SvaraRadera
 3. - Halloj i söder.
  - Kanonfina bilder i veckan Klas !
  Har inte varit så aktiv de senaste dagarna, så jag
  försöker läsa ifatt....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 4. Mycket fin bild, gillar hur huvudet sticker upp ur det höga gräset. Fina neutrala färger i bilden. Djuren är duktiga på att gömma sig, det gäller att inte släppa dom med blicken ;)
  Ha de

  SvaraRadera