söndag 10 november 2013

Några flyr, andra stannar
Efter ha genomlevt sensommardagar och tidig höst fyllda med gråhägrar verkar beståndet nu tunnats ut. Nere vid ån sitter bara denna enda individ, längre nerströms kan möjligen en ytterligare uppehålla sig innan ån försvinner ur mitt reservat. Men den är inte alls lika skygg som tidigare. Två dagar i rad fick jag chansen där den satt på samma gren i samma träd. Provade såväl med som utan konverter och bilderna kom ut bäst med brännviddsförlängaren monterad.

Denna bild bör klickas upp i format. Så detaljerna kommer fram. Förmodligen har den suttit och putsat sig innan jag dök upp på scen om man ska dra någon slutsats av det fjäderaktiga längst ut på näbben. Enligt handboken kan en del emigrera vintertid och på så sätt minskar kvarvarande beståndet. Kanske de som stannar kvar har speciella vinterställen att besöka, vem vet? De är tåliga, gråhägrarna, och man kan alltid hoppas på en mildare vinter denna gång. 

6 kommentarer:

 1. Snygg bild Klas! Bra exponerat mot den mörka bakgrunden :-)

  /Edwin

  SvaraRadera
 2. Stilig pippi. Jag önskar jag hade samma pli på fåglarna som du. Eller det är kanske jag som inte har pli på mig själv.

  SvaraRadera
 3. Många trevliga bilder i denna blogg.Den här var en riktig toppbild!

  SvaraRadera
 4. Den bilden var mycket bra på hägern, gillar hur den står ut från den mörka bakgrunden och fint står den på pinnen och poserar.

  SvaraRadera
 5. Sagolikt vacker bild jag bara njuter, njuter och njuter. Vilken skärpa och så fint det syns vad den sysselsatt sig med innan du kom in i bilden. Mycket effektfullt framträder den mot den mörka bakgrunden.
  Kul att du gillade fågelskulpturen har googlat och visst är det en komplimang som gör gott. Tack och bock.
  Hälsn
  M

  SvaraRadera
 6. Hej Klas
  En väldigt fin bild på hägern! Love it!

  SvaraRadera