onsdag 22 januari 2014

Väderrapport !
Vissa personer, inte minst de med boplatsen långt norröver, tvivlar kanske på mitt snöläge. Denna vy är tagen på min tomt, mot söder. En del av fågelmatningen kan skönjas t.h. Parabolskivan sitter tre meter upp räknat från lägsta delen, var och en får dra sina egna slutsatser...
På tal om den, ja. Fågelmatningen. Det är ju vinden som drivit in snön mot huset från intilliggande åkermark. Och att det blåser i Skåne vet ju alla. Om inte, har jag ett par rätt nytagna bilder som visar vad mina fåglar går igenom för att smaka på fröblandningen.


Med klorna djupt begravna i grenen väntar talgoxen tåligt på sin tur vid automaten.

Hur den här pilfinken står ut vete katten. Med kraftig vind och snöglopen rätt i nyllet. Men de är väl härdade efter många vintrar. Tror bestämt jag sparar denna till sommarens värmeböljor. 

5 kommentarer:

 1. Du verden!Dere har da mye snø!Og kaaldt sikkert!!Ser nesten ut som parabolen er frossen!
  Må smile av de fuglene i vinden.Jammen blåser det ja!Kjempebra disse bildene..De har dette spesielle som gør det så bra!Har ikke ord jeg!Men må le!De holder seg godt fast ser det ut som:))Pilfinken, ja, det var rart.Kansje den har sterkere fjærdrakt?Den ser jo helt uanfektet ut av snø og vind
  Helsing fra Vestlandet i Norge.

  SvaraRadera
 2. Oj det var rejäla snödrivor :))
  Och stackars fåglar men dom verkar vara vana vid skitvädret ;) härliga bilder I alla fall.

  SvaraRadera
 3. Ojojoj det måste ju vara ovanligt med så mkt snö hos er! Ser härligt ut iallafall :))

  Å så fina bilder på fåglarna i blåsten :D

  SvaraRadera
 4. Inte konstigt att vi lider av lokal snöbrist här i stan, du har ju allt på din tomt. Vi har konstigt nog inte ens 2 dm snö här och då har snökanoner delat ut upp till 1 m på olika platser inom 2 mils omkrets. Lider med dina fjäderbeprydda vänner men bilderna är helt klart rätt festliga.
  Allt Gott från
  M

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Särskilt den sista på pilfinken. Man kan se en viss bitterhet i hans uppsyn. Jag gillar att snöflingorna "faller" helt horisontellt!

  Ha en fin söndag!
  /Marie (hamsterkatt)

  SvaraRadera