torsdag 23 januari 2014

Tillbakablick
Som omväxling ett par bilder från mysiga maj månad, förra året. Efter ett tags uppvaktning från många fler fotografer än jag själv, får en del fåglar vana av att s a s fotografiskt hanteras. Bilar stannar, rutor vevas ner, långa objektiv sticks ut och riktas mot dem. Gömsle är förstås obligatoriskt. Men för min del är jag klar över att djuren vet om närvaron men inte förknippar den med överhängande fara. Så en bit in på våren kan en del vadarfåglar fotograferas på bara några meters avstånd.

Fågeln med det ytterst passande namnet rödbena roade mig under en kvarts timmes tid utan att den brydde sig stort om min närvaro.
Man kan se att marken börjar torka ut. Snart drar fåglarna vidare.
Välkomna tillbaka 2014! Känns uppmuntrande att snart är vi där. Och med våren kommer ju mångfalden av arter tillbaka. Härligt !

6 kommentarer:

 1. Hmmmm..nydelig fulg den Rødstilken!Det fikk du vakkert til.Men hvordan ..eller..hva som gjør att fuglen ikke blir nervøs og flyger i vei?
  Jeg vet att eksponerer man den samme fuglen for seg selv og kamera blir den vant til det.Men det krever jo att det er en standfulg.urer på om fuglene har ett tid på døgnet hvor dem er trette..eller trege..så man kan ta bilde av dem.Takk for fint innlegg og inspirasjon.Hvordan ta gode fuglebilder:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Anita ! Angående din fråga tror jag svaret är att så länge du sitter i din bil eller annat gömsle så antingen kan de inte översätta våra mänskliga former inom en annan, större gestalt (bilen). Eller kan de och bryr sig inte. Däremot är jag helt hundra på att om jag öppnar bildörren och stiger ut är den som alla andra snabbt iväg. Jag har fyllt minneskort på dessa rödbenor när de sitter på stolpen intill grusvägen och jag vevar ner rutan mindre än tre meter bort. Mycket tacksamma motiv, alla tider på ljusa dygnet.
   / Klas

   Radera
 2. Fina bilder på rödbenan, Får en att längta till våren :) //Jonathan

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig serie bilder på denna fantastiska fågel. De gör verkligen namnet rätta.

  Ha det bra,

  /Erik

  SvaraRadera
 4. Fin serie på en grymt cool fågel, vilka ben och vilka färger.

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder på den så käckt spatserande Rödbenan, vilket fantastiskt ljus du har i dessa bilder. Ladusvalorna som bygger hos oss tror jag känner igen våra röster, kanske ett önsketänkande. De bryr sig inte om att vi passerar nära under deras bo rätt många gånger/dygn el vistas på vår altan. Brukar anmäla min ankomst genom att prata så de har kanske vant sig.
  Allt Gott.
  M

  SvaraRadera