fredag 3 januari 2014

Präktig rovfågel
Senaste gången vi sågs var lite mer än ett år sedan . Som jag längtat efter dig. Spanat och hoppats på att du skulle vara där. Trodde nog att du fått sluta dina dagar i förtid. Men nu har du återvänt. Åtminstone för denna enda gång.

Ja, det måste nog vara samma individ. I alla fall uppträder den på samma sätt. Den tål en inbromsande bil. Den sitter kvar trots att samma bil inte hann stanna i den lilla luckan mellan höbalarna och tvingas reversera, veva ner rutan och sticka ut objektivet på nära håll. Den följer mina förehavanden men så länge allt sker med metodiskt lugn reagerar den inte på annat sätt. Och den sitter kvar när jag känner mig klar.

Den t o m satt kvar en timme senare på returen. Det regnade och pärlor hade bildats på ryggen. Oxå ett sorts fågelbad ! Välkommen tillbaka, hoppas vi ses igen.

7 kommentarer:

 1. Så vakkert sagt!Ja er det ikke utroligt att man lengte etter en fugl?Men sånn er det bare..Nydelig rovfulg!Jeg tror man kan kjenne igjen det samme individet..og den deg..Det var virkelig fint den kom tilbake..Gleder meg til å se mere fra den.Hilsen Anita.

  SvaraRadera
 2. Så otroligt vacker!! Så roligt att den kommit tillbaka :))

  SvaraRadera
 3. Vacker är den, och vackert är det med pärlorna på ryggen. Grattis till återseendet.

  SvaraRadera
 4. Vilket vackert återseenede! Fina bilder på gladan, speciellt den sista.

  Önskar dig en god fortsättning!

  /Erik

  SvaraRadera
 5. Grattis så otroligt kul och vilka bilder! Gladorna är verkligen vackra, tror nog de är bland de vackraste rovfåglarna vi har (även fast jag knappt har sett dem). De är ju jätte ovanliga här i Bohuslän.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder, roligt att få se! :) :)

  SvaraRadera
 7. Hej Klas
  Vilka bilder på en så otroligt grann rovfågel! Jag har vid ett tidigare tillfälle stött på en Glada men det var på väldigt långt avstånd så det enda sättet att bekräfta arten var genom kikare men du har haft lyckan på din sida :) Grattis till kanonbilderna!

  SvaraRadera