onsdag 15 januari 2014

Ormvråk (1)
Skrev ju om den snälle ormvråken för ett kort tag sen. Igår påträffades en likadan fågel - möjligtvis/troligtvis densamma - på nästan samma ställe. Fortfarande i den lilla byn. Dimma rådde. Jag hade först väntat 15 - 20 minuter med observationer av häger, glada och de allerstädes varande råkorna. Utan fått tillfälle att fotografera. Tröttnade, startade upp bilen, kom nästan upp på vägen när till vänster en massiv kropp upptäcktes på grenen, tidigare skymd av en buske. Ut med kameran. Då flög den. Inte bort utan ner på marken. Hann knappt omfokusera innan den flyttade igen. Denna gång till annan gren på träd än närmre. Det är om denna position detta och följande inlägg handlar.

Mörkret under detta träd i kombination med dimman skapade intressanta färgväxlingar och bakgrund. Nästan så fågeln radierar ut ljus mot omgivningen i st f tvärtom. Fotograferad på kanske 30 meters avstånd och 1/125s vet den den stora rovfågeln konsten att sitta blickstilla. Medan den slött registrerade min närvaro spanade den oxå efter ätbart.

8 kommentarer:

 1. Vidunderleg!Ingenting er som å kjenne det sitrer når man har fått øyet på noe svært intresangt.Hvilken opplevelse!Nydelig dimmet foto med klar rovfugl.Vakker sier jeg bare.Slik som bare en mester får til.Ja det var kansje litt skryt men det er sant.
  Jeg traff på en STor skarv idag da jeg så til Sangsvanene.Helt vidunderlig å se den rett foran øynene mine sluke en diger fisk.Så diger halsen sto i spenn..leeenge!Den svømte med rak tjukk hals hahahaha!Og hvilken fugl!Helt ulik Hegre.Sky ja.Men på en annen måteFløy høyt gjorde den og!Ja dette varen liten hilsen fra Bergen Norway!Ha det godt og takk for titten:)

  SvaraRadera
 2. Vilken toppenbild!! De är verkligen vackra! :D

  SvaraRadera
 3. Inte har man haft sådan tur som du med dem. Alltid har de ju lyft när man ska fota....grattis säger jag :-)

  SvaraRadera
 4. Mycket fin bild och mycket härlig stämning... Mäktig och vacker fågel.
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 5. Härlig bild och den sitter på en fin pinne dessutom.
  Det vart läckert med dimman och dom olika färgväxlingarna.

  SvaraRadera
 6. Trevlig känsla i bilden med lite dimma i bakgrunden. Vilken lycka att få stöta på en rovfågel som modigt sitter kvar :) Fin bild!

  SvaraRadera
 7. Grattis till fotoögonblicket! Där ser man, man skall inte ge upp för snabbt!
  Så fint fångat! Lite avis bara :)
  Trevlig helg /bea

  SvaraRadera
 8. Jättefin bild! Fint fångat!

  SvaraRadera