tisdag 7 januari 2014

Bortflyende lågdagrar ?Där låg ett skimmer över skogens dagar. För att nu travestera Esaias Tegnér. December 2013 går i min bok till historien som en av de mörkare och nu avser jag i dunkel mening. Dagar fanns när ljuset inte räckte till för fotografering av rörliga subjekt. Dagar då man hade önskat sig talanger som gestaltande bildkonstnär med ateljé. Tänk att kunna skapa bilder när som lusten pockade ! Istället gick jag utomhus och efter ha matat fåglar och hästar fann jag mig sparkande på stenar eller någon liknande kreativ sysselsättning.
Riktigt så illa var inte förhållandena när bilden ovan gjordes. Två små grupper med enbart manlig deltagarlista närmade sig varandra. På toppen av den lilla höjden hade de alla lyckats springa in i sökaren och jag knäppte bilden. Vad hände på andra sidan ? Följde aldrig efter men troligtvis stannade de upp vid skogsbrynet och började beta. Vad annars gör hjortar ?


3 kommentarer:

 1. Härligt! Åh, du har en fantastisk förmåga att berätta...!
  Jag fastnar direkt och följer... är nyfiken... och då kommer point! Magiskt!
  Ha en fin dag
  Halina

  SvaraRadera
 2. Ett skimmer väl värt att bevara och en ynnest att få se och uppleva.
  Att kunna ta vara på det spontana i tillvaron är värt tusen gånger mer än en ateljé som skriker efter inspiration och kreativitet...
  Ta vara på stunderna...de kommer aldrig tillbaka, i alla fall inte just DE:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig tänkt på ateljén på det viset. Är väl för jag aldrig haft nån. Tänkvärda ord, tack Gertie.
   / Klas

   Radera