måndag 14 januari 2013

Vår välfärd deras dödStjärtbild på havsörn följd av alla örnars värste nemesis. Vindkraftverken. Runt detta lilla fågelrika område  snurrar säkert tjugotalet möllor, förmodligen fler. Har aldrig räknat. Motorvägen delar området i två, det händer att man ser de sorgsna resterna av en gång stolta fåglar liggande vid sidan av. Djuren betalar det högsta priset för vår välfärd. Hur ska vi bäst betala tillbaka?

9 kommentarer:

 1. Det gör mig ledsen, samtidigt som vi behöver el och vindel är i princip det miljövänligaste alternativet vi har. (Vattenkraft dödar ju enormt mycket laxar istället, och vågkraft slår ut en del fisk det med) Fina bilder på örnarna ändå! Den första mot den djupblå himlen är underbar :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Klas!
  Ingen enkelt ekvation det här men man måste verkligen belysa problemen. Vi har ju alla sett filmerna från Norge där det verkligen är "örnslakt" vid dessa vindkraftverk. Ja, usch så tragiskt. I detta korta perspektivet så får vi njuta av dina fina bilder. Sista bilden blir min favorit just för att "kniven kommer".... Hemskt bra bild ;) (om man får skämta om det).
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Det här problemet var jag inte ens medveten om.Så hemskt.Bilderna är hemst fina och talande till inlägget.Tack för att du tog upp det.Något att reflektera över verkligen.
  Rest in peace vackra djur.
  //Kicki

  SvaraRadera
 4. Vackra och graciösa fåglar detta, ja välfärdssamhället är ju på bekostnad av en annan arts liv, vindkraftvverk tar fåglar, solceller tar upp landyta och försötr växtlighet och vattenkraftverk har stor inverkan på vattenlevande djuren. Knepigt det här.

  SvaraRadera
 5. Trist med det där....vi har fått ett södra Sveriges största vindpark en bit bort. Vi är inte påverkade av det men man ser någon lampa långt bort när man kör bybvägen. När vi åker ut till jaktmarken passerar vi monstren.
  Din fråga: Om vi är ute på promendad och det har gått ett rådjur över vägen så skäller de. Himla liv blir det Det är så präglade jaktlinjer. Men mina 2 taxar som nu är borta kunde jag ha lösa när vi var ute och gick. De visste att nu är det inte jaktsäsong.
  Men t ex apporterande hundar, de skall sitta stilla o tysta och när man skjutit anden får de kommando apport, ut och hämta anden i vattnet
  Sällskapshundar är ju inte präglade på jakt så det brukar inte bli skall,

  SvaraRadera
 6. Ja du, det är en svår fråga som du ställer. Har inte varit medveten om problemet och blir därför glad när du uppmärksammar dina läsare. Kanske når budskapet fram även till någon beslutsfattare.
  Men, men... Innanför tullarna finns väl ingen glädje av skogens stoltheter och heller inga problem med snurrande energigivare...
  /SA

  SvaraRadera
 7. Härlig solbelyst undersides bild. De vackra bruna färgerna visar sej riktigt bra där

  SvaraRadera
 8. Jättefina bilder! men så otäckt med de där vindsnurrorna...har inte tänkt på att fåglarna flyger in i dem...

  SvaraRadera
 9. Läckert med den första bilden, fint solbelyst mot den blåa himlen.
  Väldigt tråkigt med alla döda fåglar på grund av vindkraftverken, fåglarna har inte det lätt inte :(

  SvaraRadera