torsdag 17 januari 2013

Hur är det med hörseln?Fågelriket, där jag hämtar i stort alla mina bilder på flygande vännerna, gränsar till och omsluts delvis av övningsfältet Revingehed. Idag när jag traskade runt i skogen hade militären skjutövning. Ljuden av kulsprutor och automatkanoner hörs, det kan jag intyga. Även över sjön. Så jag kunde göra en iaktagelse : Mycket mer än jag dittills trott är min fågelradar beroende av hörseln. Trots allt knallande oljud kunde jag ibland höra småfågel men fick inte syn på en enda. Normalt - gissar jag - grovinställer hörseln riktningen varifrån kvittrandet kommer och synen tar sen över och snart är fågeln i kamerasökaren. Detta hände alltså inte idag. Med så mycket "brus" kunde jag aldrig få till den där första riktningsanvisningen och synen letade väl på fel ställen. Så hade jag ägt någon hade iPhonen fått stanna hemma!

6 kommentarer:

 1. Ja alla sinnen på topp och rätt förutsättningar genererar oftast de bästa bilderna. Bättre lycka nästa gång, då är det säkert ingen skjutövning.

  Hägern är fångad fint i flykten.

  /Erik

  SvaraRadera
 2. Jäklar sicket snyggt foto på hägern i urläcker flykt.Skärpa och komp lika snyggt.
  Hägern är inte lätt att varken fota eller komma så nära.
  Iallafall har inte jag haft den turen.
  //Kicki

  SvaraRadera
 3. Så tjusig den är hägern med sina vackert utspända vingar på väg att arbeta sig uppåt, antar jag. Finfin bild.
  M

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Ja, det kan inte vara enkelt eller riktigt avslappnade för dig eller "birdisarna" på skjutfältet.. Du fick i alla fall ett riktigt höjdarskott på hägern, grymt läckert.
  Ha en fin helg, helst utan kulor och krut ;)
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Grym bild på den lyftande hägern , snyggt jobbat !

  SvaraRadera
 6. Hägern fångade du fint!! Kalasbild tycker jag!

  SvaraRadera