lördag 19 januari 2013

Sönderfallande minne?


Enligt Windows visningsprogram är denna bild skapad i november 2012. För bara 2 månader sedan. Hmmm, hade nog gissat på två månader tidigare, september således. Inte var väl vädret så bra i november? Man får väl  förlita sig på tekniken även om minnet protesterar. Större hackspett är det i alla fall vi tittar på, en röd fläck i nacken - syns inte på denna bild - meddelar att det är hanen som spankulerar längs trädstammen. Ganska orädd satt den så den övervakade hela Kävlingeåns lopp i den sänka som utgör gamla havsbotten ända mot Vombsjön. Jag tycker bilden utmärker sig genom drivet i steget. Ingen rädsla för att ramla ner i vattnet här inte. Trivsamma fåglar, dessa.

4 kommentarer:

 1. Haha här har du verkligen fångat ett fint flyt i steget. Hackspettar är vackra fåglar. Har förmånen att beskåda dom i våran skog där dom verkar vara stationära. Nu fick jag lära mig något nytt oxå att hanen har en röd fläck i nacken. Det får jag bestämt kolla på när jag ser dom.
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. September regnade bort här så jag skulle rösta på senare höst iaf ;-) Fin bild på hacke!

  SvaraRadera
 3. Hej Klas!
  Här visar du ett fint bevis på att fånga ögonblicket. Det är helt omöjligt att ha mer tajming än detta i ett foto. Verkligen snyggt som attan. Visst är det så som du skrev att flygande rovisar släpper lite, lite på sin skygghet. Det stämmer i alla fall på de yngre fåglarna, de äldre tycker jag allt kan vara lite kinkiga ändå...
  Ha en fin söndag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. En självsäker kille det där. Härligt fångat precis i rätt ögonblick.
  M

  SvaraRadera