torsdag 3 januari 2013

Jorden är rund
Pilfinkarna fotograferades från högre mot lägre position mot den mörka häcken, genom det gamla tvåglasfönstret. I trädgården hemma. De fina högdagrarna - som i mitt tycke gör bilderna - hamnade där av total slump. Utgörs av en reva i häckpartiet och trots att den sitter bara är en meter ovan mark är det från över horisontlinjen ljuset faller in - vi bor högst upp på åsen. De som ville bevisa att jorden  inte var platt hade inte behövt segla jorden runt... Det är alls inte konstigt att fåglarna misstänksamt rör sig kring den där högdagern. Mörkret härskar oinskränkt, ser ut att bli grådask en dag till. Lyckades i alla fall ta en serie på gladan som lyfter från sin trädgren igår innan datorstrulet. De bilderna visar jag imorgon, brusiga och rörelseoskarpa, får se vad ni tycker.

2 kommentarer:

 1. ja usch vad mörkt det varit idag....inget fotoväder alls.
  Vi tänkte ut med hundarna i skogen idag men några var krassliga imorse med kräk o diarré så det blev inget men imorgon så...

  SvaraRadera
 2. Fina bilder på pilfinken.Håller med dig,den fina mörka bakgrunden förstärker bilden.
  Praktiskt att kunna fota genom rutan.Dina bilder håller hög kvalité tycker jag.De jag själv tagit genom rutan här hemma har inte blivit lika bra men det beror kanske på vad man har för sorts fönsterglas.Svårt med skärpa och brus.
  //Kicki

  SvaraRadera