söndag 20 januari 2013

SnabbstartarenGott om rovfågel är det just nu. I det fina vintervädret som råder cirklar de runt, runt eller sitter på stolpar längs vägarna och inväntar roadkills. Igår flög en havsörn upp från diket bara hundratalet meter från byn. Den kämpade hårt med vingarna för lyftet och under en kort sekund kunde jag stirra in i vitögat innan bilen passerade under fågeln. Häftigt! Väckan ovan gör betydligt snabbare starter och det är nog tur för den sitter ju inte kvar på samma ställe längre än några sekunder. Kanske den tittar upp mot himlen för att se att ingen av de där stora, cirklande monstren är på väg ner.

3 kommentarer:

 1. Fin bild på väckan.Ja rovfåglar är ju något speciellt och ni därnere i Skåne verkar ju ha begåvats med många av dom.Havsörn obseveras dagligen i vår fjord här men själv har jag inte sett någon.Igår såg jag ormvråk sittandes inom fint fotohåll men när jag stannat bilen efter vägen så poff flög den.Däremot såg jag tornfalken igen ryttlandes över åkern så ibland får man nöja sig med att bara se dom på avstånd.
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. Ja, rovfåglar är liksom "höjdarna" i fågelvärlden och man skrynklar ögonbrynen lite extra vid åsynen av dom :)
  Här kan jag allt som oftast se Havsörnar och det är kul, men att komma riktigt nära borde man ha ett gömsle - kanske!?
  Fin Nötväcka!
  Ha det /bea

  SvaraRadera
 3. Alltid häftigt att se en rovfågel på nära håll även om det är från bil. Här är det mest tornfalk och ormvråk men dom flyttar oftast till kusten under dom hårda månaderna. Så man får nöja sig med små pippisar ;)som nötväckan din men dom är ju fina dom också även om det kan vara svårt att komma tillräckligt nära för ett foto.

  SvaraRadera