söndag 6 januari 2013

Liten fågel, stor glädjeNår de tittar på dig så där med sina pepparkornsögon känner åtminstone jag glädjen sprida sig genom systemet. Så små och utsatta, ändå med tuff attityd. Blicken utmanar - "ta din bild nu eller aldrig" signalerar den. Det underlättar förstås att verka i flock. Med ideliga positionsbyten gör de nog inte livet lätt för rovdjuren. Bilden togs längs en alléomgärdad grusväg där träd efter träd genomsöktes efter godsaker att äta. Hela tiden i rörelse avverkade de ett sådant träd på kanske 30 sekunder innan nästa stod på tur. Jag hade bara att invänta min tur vid närmaste vegetation och visst landade de där. Tacksamt, tyckte fotografen om stjärtmesen.

7 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Lyckat väntande vid vegetationen !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 2. De är för söta. Sett några när vi varit ute i skogen. Hade ett gäng runt älgtornet för ett tag sedan men fick dem inte på bild tyvärr

  SvaraRadera
 3. Så liten men så söt man kan vara :)

  SvaraRadera
 4. Den är bara No 1! Så jäkla gullig :-)

  SvaraRadera
 5. Otroligt söta är de! Jag ser och hör dem ibland i mina trakter men oftast håller de till högt upp i trädtopparna så bilder är ingenting att ens tänka på... Här har du ju både fått en lyckad bild och ett trivsamt möte.
  / maria

  SvaraRadera
 6. Så söt! och ett väldigt annorlunda utseende. Undra om de finns här...?

  SvaraRadera
 7. Vilken trevlig historia omkring fotot Klas.Precis så är det.Vilken tur du fick fångat honom precis i rätta ögonblicket och precis som du skriver ser man de pepparkaksbruna ögonen plira mot dig.Vilken lycka.
  //Kicki

  SvaraRadera