fredag 4 januari 2013

Brusigt & oskarpt

Kvalitén på dagsljuset har varit grymt uselt ett bra tag nu. I varje fall för fotografiska ändamål som de bedrivs här. Men man får inte ge upp för det, man kan pröva extrahera vad som finns kvar och se vad som händer. Göra dygd av nödvändigheten, gilla läget och andra aforismer som kommer upp.
Djuren kan ju  inte rå för vädret och gladan i denna serie gjorde verkligen vad den kunde för att hjälpa till. Sitter i princip blickstilla som vilken utbildad modell som helst, fast här lyfter den på stjärten och och om inte förr - har  jag numer lärt mig - gäller det att  ha fingret berett på avtrycket. För nu lyfter den i vilket ögonblick som helst. Oooppps! Här händer det saker. En ytterligare glada satt för mig dold i samma träd, de sticker åt var sitt håll och är nära kollidera med varandra. Därefter  går vi alla tre skilda vägar för denna gång. På väg till  bilen hinner jag tänka vilken tur man har som lever nu, bilder som dessa hade för inte så länge sen tekniskt krävt specialgrejor långt utanför min ekonomiska horisont. Som sagt. Bara att  gilla läger, var det...6 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Jäkligt bra Klas !
  Man blir lite avundsjuk....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är bra kvalité på dina bilder trots lite brus och brist på ljus.Men ibland är ju inte förutsättningarna dom bästa och det är bara att vänta på detdär ljuset som lurar bakom knuten.
  Upplevelsen fastnar ju på minneskortet i hjärnan iallafall och det kan man plocka fram och njuta av lite då och då.
  Häftigt att det var två glador som satt där utan att du uppmärksammat det.Undrar egentligen vad namnet glada kommer ifrån?
  //Kicki

  SvaraRadera
 3. Tycker bilderna är toppen och inte alls oskarpa...Fina fåglar!!

  SvaraRadera
 4. Hej Klas!
  Tycker verkligen inte att det finns något att klaga på i dessa bilder. Det är lätt att bli för kritisk och fartblind i jakten på alla dessa bilder man vill ha. Jag hade varit glad som en glada om jag hade varit pappa till dessa alster :)
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Kanonbilder!!
  Upplevelsen måste varit härlig att se dessa

  SvaraRadera
 6. Önskar jag kunde komma så nära en rovis :)
  Jättefina bilder.

  SvaraRadera