onsdag 9 januari 2013

Om skapandets villkorGårdagens plan var att först bila genom fågelreservatet för att därefter hälsa på hjortarna på åsen. Hunden var med. Han bänglade sig lite där bak, men husses bestämda tillrop fick snabbt tyst på honom. Det hade varit dåligt med fotograferingsbar fågel i området så  jag körde nog lite för snabbt och upptäckte fjällvråken  lite för sent där den satt på stolpen. Fick en dålig position med kameran, måste fotografera i klyftan mellan backspegel och sidoruta. Stödde utrustningen mot vänster arm som jag klöste fast i yttertaket, mycket obekvämt. Bilen blockerade all trafik på den lilla vägen, lite stressande att hela tiden behöva hålla koll på andras bilar samtidigt. Hann i alla fall skjuta en del skott när luktorganet reagerade. Plötsligt stank det i hela bilen. -Vad f-n??!! Det luktar sk--! Hunden hade avlevererat tarminnehållet i min kombi! Har ni någonsin upplevt detta? Jag kämpade fortfarande med min obekväma kroppsställning, autofokusen jagade mellan fågel och backspegel och nu var dessutom frukosten uppe och kittlade struphuvudet. Kunde stå ut tjugotalet bilder till, sen kastade jag mig ut genom dörren, flämtade efter friskt syre. Fågeln? Tror knappast den landade innan Blekingegränsen korsats. Bilen? Iordningställd, det tog bara två, kväljande timmar av mitt liv att sanera den. Hunden? Jo, överlevde. Sitter nu vid mina fötter och ser änglalikt oskyldig ut, den lille förövaren. Sens moral : Ha denna berättelse i åtanke nästa gång någon okunnig person påstår att fotografera, det är ju hur lätt som helst. Titta och trycka, bara. De skulle bara veta...

10 kommentarer:

 1. Hahaha vilken underbar berättelse.Jag skrattar högt åt eländet.Men vad gör man inte för konsten.Känner så väl igen mig när du skriver om parkerad bil mitt i vägen ängsligt spanande bakåt.
  Bilden blev kanonfin och så fick ju du städat bilen oxå,bara en sådan sak,hehe.
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. Tjusig Fjällis!

  SvaraRadera
 3. - Halloj i söder.
  - Lysande resultat. Borde ju blivit
  en skitbild...:o)
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 4. Hej Klas!
  Ha, ha nej det är aldrig bara att trycka av, det är så mycket annat som spelar in. Är det inte rekande, förarbete så är det olika inställningar och positioner. Detta var dock ett nytt problem.... Hoppas att du inte blir drabbad för ofta ;)
  Fin, fin bild på vråken.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Ha ha det har hänt hos oss, åksjuka när de fått mat inpå då kommer det upp.
  Kul berättelse och vad gör vi inte får at få den där bilden...

  SvaraRadera
 6. Ojojoj, jag skulle nog inte skratta om det hänt mej själv...fyyyy!! men det var en väldigt underhållande läsning :)) och en toppenbild på den vackra vråken!

  SvaraRadera
 7. De som ev. blev hindrade av din parkering ger dig säkert förlåtelse om de ser din vackra bild. Inte var dag man får ett sådant tillfälle och en kanonbild att njuta av.
  /SA

  SvaraRadera
 8. Hej,
  trevlig och intressant blogg med fina bilder.
  Härligt att du fick din bild efter den strapatsen.
  Återkommer.
  Hälsn
  Monica

  SvaraRadera
 9. Vilken story! Skönt att allt ordnade upp sig. Du fick ju en fin bild på vråken, bilen gick att sanera och hunden har glömt allt ;0)

  SvaraRadera
 10. Gud va jag skrattade när jag läste texten, inte lätt det där :))

  SvaraRadera