fredag 19 juli 2013

Timmar i ägretthägrarnas liv (1)När jag gick längs vägen ser jag först - på mycket långt håll - två vita fåglar i luften. De rörde sig som individer så svan kunde nog tänkas bort. Lite senare kom jag närmre och tog den här bilden. I sökaren tyckte jag den såg ut som ägretthägern. Har vid tidigare tillfällen sett en, aldrig två fåglar på samma gång. Innan vi går vidare vill jag säga att de bilder som visas i detta inlägg tekniskt är de sämsta jag någonsin publicerat. Men låt det inte avskräcka er, nu har vi redan hunnit avancerat en liten smula ytterligare på väg till gömslet.Efter ha snurrat  runt i luften är samma individ på väg att landa. Hoppsan! Där i gräset ligger ju den andre! Bara den luftburne har kvar sin parningsdräkt.

Över och förbi.


Touchdown!

Nu hände inget mer på en stund. Medan jag rumsterat runt i gömslet och gjort mig bekväm där hade fåglarna hunnit flyttat på sig och kunde inte längre observeras. Som vanligt, alltså. Fast området ser platt ut måste där någonstans finnas sänkor fåglarna kan  gömma sig i..

1 kommentar:

  1. Vilken härlig miljö du har fångat dem i! Jag älskar sommargräs, med sina färgskiftningar och olika texturer. Och så dessa vackra hägrar förstås! Jag gillar dina texter också, oftast är jag för ivrig med att lägga ut bilderna att jag bara skriver en kort text. Där ska jag bättra mig!

    Ha en fin lördag!
    /Marie

    SvaraRadera