fredag 12 juli 2013

Mindre strandpipare stillastående
Här en rolig figur som bör ha ett av fågelvärldens snabbaste steg. För blotta ögat omöjligt att  särskilja olika faser av förflyttningen. Vi - åtminstone jag - ser i stort bara ett par ben i fladdrande rörelse bära upp en överdimensionerad kropp. Överdimensionerad? Kanske lite elakt uttryckt. Så underdimensionerade ben istället, då. Vackra fåglar som har en storebror som så här i sommardräkt lätt kan särskiljas - förutom genom storleken såklart - via ett orange band på näbben. Hedersknyfflar är de som ger oss så tydliga ID-signaler. Borde tas efter av fler arter tycker jag.

5 kommentarer:

 1. Visst ser dom lustiga ut men det gör ju många av vadarfåglarna med sina långa ben.
  Men fin är den strandpiparen och som du säger dom är otroligt snabba på sina långa ben eller lång o lång det är ju en rätt liten fågel endå ;)

  SvaraRadera
 2. Hej. Fina bilder på den mindre. Ett annat bra sätt att skilja den från den större släktingen är att den lille har gula ¨glasögon¨. //Urban

  SvaraRadera
 3. Avundas dina få¨gel kunskaper och förmågan att fånga dem på´bild, men det gäller väl att träna med kameran/Brita

  SvaraRadera
 4. Fina bilder på den lilla strandpiparen. Håller med om att fler borde ta efter och ge klara igen känningstecken.

  /Erik

  SvaraRadera
 5. Den lilla varianten har jag inte stött på men väl den stora och de kan då också förflytta sig snabbt likt snabbspringande krabbor på stranden.
  Hehe sedan håller jag med dig om att fågelvärlden borde vara lättare att arta likt dessa.
  //Kicki

  SvaraRadera