lördag 13 juli 2013

Skönsång bak ekenVilken värmebölja vi upplever! Knappt man kan komma ut. Inte minst eftersom jag envisas med att alltid ha på mig kamouflagejacka och -hatt. Uppenbart påverkar värmeböljan oxå djuren som söker skydd i skuggorna och möjligen kommer fram om morgnar och kvällar. Nå, jag parkerade bilen, kopplade hunden och tog tiotalet steg innan märkliga ljud detekterades. Smackande, visslande och knackande läten som verkade komma från närmsta träd. Fåglarna flyttade sig till trädets baksida när jag undersökte situationen närmre - naturligtvis gjorde de det. Därefter flög de alla iväg och snopna stod vi kvar framför ett tyst, tomt ekträd. Men ändå inte. En individ satt kvar  i grenens topp och lät sig avbildas.
Buskskvätta. Hane. Alla andra var oxå hanindivider. Har inte så många bättre bilder på dessa så tacksamt lät jag slutaren spela upp min konsert. Inga fler bilder från denna fotosessionen igår. Ägretthägern som siktats flera gånger i området slapp undan denna gång, oxå.

3 kommentarer:

 1. Din beskrivning av buskskvättan känner jag så väl igen.Knäppande lustigt läte.
  Idag har jag varit på ett ställe där de är stationära och de har just nu också ungar som inte är utfärgade.Vansinnigt varmt,nästan olidligt.Hua nä skönt var det att komma hem.
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. Den har jag nog inte hört här....fast vi har ett sk herrans fågelljud här. Men man ser dem inte så väl

  SvaraRadera
 3. Så ni har också underbart väder, samma här i England ca 25-30C då kan man ju inte klaga. Fast det gör jag för man orkar ju knappt gå ut o fota :))
  Nåja härlig bild på den otroligt fina buskskvättan.

  SvaraRadera