lördag 6 juli 2013

Glada !


Fortsätter i rovfågelspåret. En födosökande, långsamtglidande  glada gör en tacksam gir runt tornet. Inga ideala ljusförhållanden denna gång heller, men bara att gilla läget. Vädret har inte bjudit på klar himmel många dagar hittills denna sommar. Apropås just glada. Minnesgoda läsare kanske erinrar sig förra säsongens serie Glada på bal (-vagn). Ser det minsann inte ut som om den serien kanske kan återupptas även denna säsong. Att döma av kvällens besök på ängarna. Fortsättning följer!

3 kommentarer:

 1. Kul att du har den bilden ett bra kompliment till min bild där jag inte kunde fånga den som du. Fått veta av Urban att det var som jag trodde en röd glada. Va stor den var!!

  SvaraRadera
 2. Det var inga "GLADA" ögon den där fina fågeln hade :). Väldigt bra fotat måste jag säga, skulle vara kul att få uppleva denna rovfågel :) Fint!

  SvaraRadera
 3. Du har det fint förspänt med alla Glador runt omkring dig.Kom ihåg själv då jag besökte Skåne förra sommaren att man i princip såg dom överallt.Hyrde ett 100 år gammalt torp en vecka och utanför torpet låg en åker.Där seglade Gladorna runt.Men hade ingen systemkamera då och det var när jag först köpte den som fågelintresset blommade upp på riktigt.
  //Kicki

  SvaraRadera