söndag 14 juli 2013

Karneval på fältet (1)Under denna den första skördedagen hann det bli ganska mörkt innan fältet var färdigslaget. Fåglarna var lika aktiva ändå och kom i alla utföranden. Här ser vi t.ex en blyg glada. På kanske 20 meters höjd spanar de efter gnagare, blottlagda av huggaren som tuggat i sig gräset som till dess varit deras skydd mot spanande rovfågelsögon. 

6 kommentarer:

 1. Vad mycket glador du ser...men de är ju vanliga mer neråt ändå

  SvaraRadera
 2. Visst är det häftiga tillfällen, att få vara med om huggsexorna vid skördetid. Bra bild men ack ack så synd att vänstervingen inte är bara 1-2 cm längre bak så man hade sett ögat. Hade varit en helt annan bild!

  SvaraRadera
 3. Måste vara en härlig upplevelse med alla rovfåglar glidandes kring fälten och vilken panik det måste vara bland gnagarna, plötsligt försvinner skyddet från dom och uppe i skyn cirklar hungriga fåglar.

  SvaraRadera
 4. - Halloj i söder.
  - Vilken bild. Verkligen rätt bråkdel av sekunden !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 5. Hej Klas
  Tjusig bild på den blyga gladan. Det är alltid lika mäktig att få se och med lite tur få bilder på rovfåglar av alla dess slag. Glador är en riktig raritet här uppe hos mig och man ser dem knappt. En Skåne resa kommer allt närmare och då är det gladorna så står högt upp på listan om vart linsen skall riktas.
  Ha en fin vecka
  /Ingemar

  SvaraRadera
 6. SNYGGT fångat!
  Ha det gott bland fågelmotiven som verkar vara otroligt rika hos dig /Bea

  SvaraRadera