onsdag 17 juli 2013

Karneval på fältet (3)Tack för tipsen om mitt CF-kort. Har nu fiskat upp det ur soporna och tar med det hem. Erinrar mig svagt någon sort minicd som kanske innehåller det där räddningsprogrammet. Över till något annat, nämligen en runda till av karnevalen på ängarna. Sen byter vi tema ett tag.

Besvärligt motljus, som redan sagts.
 Och närgångna fåglar som oxå redan skrivits om. Kanske det sista av livet åkersorken på marken uppfattar innan den blir mat. För det finns verkligen anledning till gladornas engagemang. Blixtsnabbt dyker de ner i nyslagna gräset och får fångst. Nästan varje gång. I stort missar de bara när flera fåglar dyker på samma bytesdjur och bara en kan bli vinnaren.

3 kommentarer:

 1. Hoppas jag får se en glada så nära än bara på höjd....häftiga bilder

  SvaraRadera
 2. Grymma bilder som vanligt :) Men att det finns så mycket sork på en plats trodde jag aldrig.
  Trots besvärligt motljus så har du fått till exponeringen mycket bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack för berömmet! Angående din fråga har jag förstås ingen specifik uppfattning om hur mycket bytesdjur det finns på varje given areal. Men grundar mitt påstående på faktisk observation. De följer ju huggaren och i det här fallet handlar det förvisso inte om något av de större fälten även om området i mina ögon är stort. Nog är styckena bytesrika och det är väl anledning till att nordliga fåglar drar sig söderut när maten krisar hemma...
   / Klas

   Radera