måndag 1 juli 2013

En dag i gulärlans liv (4)OK. Jag får väl erkänna, då. Är nämligen inte säker om fågeln ovan är samma som i serien i övrigt, tagen vid samma tillfälle samma dag som den ändå är. Vad jag ville berätta var annars att fågeln satt på taggtråden. Efter tiotalet bilder fick den nog, flög upp och iväg. Jag tittade på displayen. Yes! För en gångs skull hängde autofokusen med och la skärpan på rätt ställe, över det lilla ansiktet. Autofokusen hann med? Nja, troligen är det väl personen bakom kameran som inte reagerar fort nog. Vem kan förutsäga när en fågel lättar? Inte lätt, det där. Hemma såg jag senare att fågeln tappade sin lilla hopkramade gräsboll i lyftet och bilden fick en ytterligare dimension.

5 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Underbar bild Klas !
  Känns alltid bra när skärpan sitter på rätt ställe.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar den här serien! Roligt att få se bilder från samma art i olika situationer. Roligt med det lilla gräsklumpen! Vad skulle den göra med den månne?

  Ha en fin måndagskväll!

  /Marie

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig.Inte alltid lätt att få till skärpan på rätta stället och vara med i svängarna.Skönt att höra att jag inte är ensam om det.Ibland ser det så bra ut i displayen men sedan när man kommer hem ser det inte alls lika ok ut.Men i mitt fall tror jag mer på att det är "skit bakom spakarna" hehe.
  //Kicki

  SvaraRadera
 4. Helt klart sitter skärpan perfekt. Bilden är ljuvligt vacker och den fina oskärpan över grässtrået till hö gör sig finfint här.
  Ja, vad skulle den ha gräsbollen till?
  Hälsn
  Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, vad vet jag? Man kan kanske av bilden uttyda att något ax kan ha kommit i kläm mellan klor och taggtråd och kanske malts samman av fågelns balanserande rörelser. Eller hade den tänkt ut något okänt användningsområde. Kanske leksak till ungarna?!
   / Klas

   Radera