onsdag 3 juli 2013

Om ledsna djur och missade chanser


Här ett djur till som det tyvärr inte verkar gå så bra för. Eller är det bara jag som läser in för mycket i den resignerade blicken? Det är tråkigt med djur som insjuknar, men så klart inte konstigare än att vi själva drabbas. Men djuren har ju ingen doktor att gå till och får förlita sig på medicinen som är deras egen kropp. Härdiga är de och förhoppningsvis uppträder den här gravanden normalt nästa vecka.
Jag vill berätta om en annan sak. Igår var missarnas dag och jag tänker inte på katter. Svalor, törn/ärtsångare, skriande glada, gulsparv. Alla lyfte ögonblicket innan avtryckarfingret skulle till att börja jobba. Jag menar precis innan, mycket försmädligt. Men värsta missen hände i tornet. Hade hört sommargyllingen spela under några minuter från annat håll. Plötsligt landar den mitt i målområdet, på gren 10 meter bort. Vågar knappt andas när jag höjer fotoriggen och letar upp fågeln i sökaren. Poff! Borta. Neeejjj!!! Ett på alla vis utsökt fototillfälle rämnade. Mitt framför näsan. Jag får nöja mig med att ha sett den fantastiskt vackra fågeln, det är inte alla förunnat. Obsen inrapporterades till Svalan igår. Idag ska jag tillbaka till samma plats, vem  vet  vad som kan hända.

6 kommentarer:

 1. Ja de där missarna...Jag lyckades fånga stenskvättan häromdagen, med näbben full med insekter och ungen som väntade på att bli matad. Å vad glad jag blev...men se, då lyckades jag förstöra piggarna i kameran när jag satte in fel kabel för att överföra dem (skitdyrt att laga) och datorn vägrar på något underligt sätt att läsa in minneskortet...så de bilderna är oåtkomliga...surt? JA!

  Hoppas att inte gravanden är sjuk...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du inte redan har en så köp en extern kortläsare. Välj USB 3.0 överföringssätt så går överföringen dessutom fortare varje gång härefter. När jag tagit bilder vill jag att det ska gå undan att få dem visade. Är väl av den nyfikne och lite otåliga typen.
   / Klas

   Radera
 2. Ooops..hoppas på bättre lycka idag då. Sommargylling är en riktigt raritet, i alla fall för mig. Har aldrig sett den så det är såklart ett tillfälle man vill skall lyckas !

  SvaraRadera
 3. Hua det där är försmädligt med missar.Det värker i själen länge efter det.
  På tal om att bli ledsen över sjuka djur så har du en till här.
  En kompis på FS hade lagt ut en bild på en Kungsfiskare som just såg så ledsen ut.Fick svar sedan att han hittat Kungsfiskaren liggandes död på isen.Fågeln hade alltså inte hittat någon föda och svalt till döds.Många tårar trillade på min kind vill jag lova efter det.Så grymt öde på den vackra fågeln.
  //Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har du en medlidare!
   / Klas

   Radera
 4. Sommargylling ligger högt på min lista men ack så svår...men mål ska man ha...hoppas du lyckas få bilder på den men att ha sett den är ju inte illa det...jag har aldrig ens lyckats med det...ännu!

  Steffe

  SvaraRadera