torsdag 4 juli 2013

I väntan på skördDet råder skördetider. Aldrig tidigare kan jag erinra ett personligt intresse för bondelivet. Visst är det fantastiskt - och alldeles nödvändigt - att växande råvaror blir mat som köps i butik. Har bott på landet i mer än tjugo år och har i sinnet fortfarande det som brukar kallas stadsperspektivet på mat. Något man betalar för i butik. Nå. Kronhinden käkar i godan ro av just dessa råvaror på just det fält jag intresserar mig för. Jag missunnar den inte maten, inte alls. Men hundratalet metrar bort från denna situation står ett fågeltorn. I det vill jag stå när bonden skördar. Orsak till intresset är den svans av närgångna fåglar som dyker upp. Stork, rovfåglar av alla slag. När traktorn vänder har jag ett fotograferingsavstånd på tiotalet metrar och befinner mig i exakt rätt höjd. Därför bränner jag bensin till detta område,  varje dag det inte regnar...

9 kommentarer:

 1. Du verkar ha haft fullt upp med fotandet och en massa fina bilder har du fått till också, kollade bakåt på dom äldre inläggen som jag har missat när jag var borta i 3 veckor.
  Jag förstår att du vill åka till fågeltornet så som du beskriver det, måste ju vara perfekt ;)
  Härlig bild ovan med det nyfikna huvudet som sticker upp.

  SvaraRadera
 2. Oj i ett sådant torn hade jag oxå velat stå i när bonden skördar.Trodde bara det var fiskmåsar som drogs till detta men både stork och rovfågel också alltså?
  F.ö såg jag ung. samma syn som din bild här ovan igår.En bock och en get i ett fält där bara huvudena stack upp.
  Och jodå.Här bloggas det året runt.Ingen fara ;))
  //Kicki

  SvaraRadera
 3. Måste vara ett perfekt läge för ett fågeltorn. Förstår att du åker dit. Gillar din bild här också, bakgrunden och den nyfikna blicken.

  SvaraRadera
 4. Ja det gäller att passa på :) Men jag kan inte låta bli att tänka på de rådjurskid som kan ligga o trycka på åkrarna när de skördar...HUgaligen...Hursom, en toppenfin bild! och även den på vråken!

  SvaraRadera
 5. Hoppas bönderna där hos dig rensar fälten först innan de slår...så inga kid råkar illa ut, kannbild!

  SvaraRadera
 6. En toppenbild och så sööööööööööt den är.
  Ha det gott i fågeltornet.
  M

  SvaraRadera
 7. Skördetid får du nog vänta ca 1 månad på, säden ska först bli mogen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eeehhrkk!!! Om det är sant har du just räddat min ekonomi. Tack!
   Men det förstås. Jag äker nog till ängarna ändå. Varje dag. Utom när det regnar.

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera