tisdag 14 maj 2013

Rapport (2)Några av alla de bilder som blivit över i granskningen men som ändå skildrar livet på ängarna. Sista bilden är honan av brushane. Hade det inte varit ett spektakel att se hannarna i praktdräkt? Hittills inget napp. Men där det finns honor brukar ju hanarna inte vara långt borta...
Över till något helt annat. Har just förärats en medial uppfinning. En bok som som visar våra vanligaste 175 fågelarter och som dessutom spelar upp ljud från valfri. Kan säkert bli användbart inlärningsverktyg. Nästa steg vore väl ett slags trackID som spelar in ljudet och därefter talar om med bild och text vilken fågeln är. Eller det kanske redan finns appar för detta ?

8 kommentarer:

 1. Fina bilder! Gillar bilden på rödbenan, tycker de är riktigt häftiga fåglar. Det finns en app som heter KRAX där har du bilder och ljud m.m kanske kan vara nått.

  /Erik

  SvaraRadera
 2. Jisses Amalia vilka bilder.Du börjar ju i fel ände.Helt fantastiska bilder ju.Nu kan man packa ihop och lägga ner för gott ;))
  Brushane.Det låter häftigt det.Hoppas du hittar någon.
  Det där sista lät ju fantastiskt tycker jag.Något som borde utvecklas vidare.Hahaha,ja man kan ju inte annat än säga att du har humor,dear Hunter ;))
  //Kicki

  SvaraRadera
 3. Hej
  Älskar den näst sista bilden med den trevliga bakgrundsoskärpan :)

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker vårserie! Tar mig tillbaka till fågelskådartiden då jag bilskådade vid ängarna :)

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt vackra bilder du har i dina gömmor och så kul att du visade upp dem också.
  Hälsn
  Monica

  SvaraRadera
 6. Wow vilken underbar serie :) närgånget och fina kompositioner.

  SvaraRadera