fredag 31 maj 2013Ni trodde att det bara är glada "barn" som gör miner åt fotografen precis när avtryckaren trycks ner? Glöm det. Ni känner igen situationen. Allt är färdigregisserat, bländaren vald, skärpan på plats. Fonden har ni oxå skänkt ett ögonblicks tanke. Så. Huvudet på storspoven hölls för ett litet ögonblick alldeles stilla och jag kunde rikta in minsta fokuspunkten på dess lilla volym. Vad händer? Se själva. I bästa partystil anläggs ett sån där uttryck som gör att man måste gallra bort just den rutan för att  bibehålla gästerna som vänner efteråt.
Men man får aldrig vika ner sig.Så till sist en bildruta där motivet glömt bort fotografen och den senare blev nöjd. Tur att spoven oftast inte sticker så fort kameran börjat smälla utan låter en få en andra chans. Med sitt vinnande utseende, med välmodulerat läte är denna fågel kanske vinnaren på ängarna. I mina ögon.

10 kommentarer:

 1. Jag tycker att det var superbra att spoven lekte lite med dig... Vilka bilder!!! :)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Great post, fantastic bird:) Greetings

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder, ännu en gång :) Spoven har äntligen landat här i kommunen! Jag fick se den en dag på cykeln och nästa dag var jag där och fotograferade den :) så fina!

  SvaraRadera
 4. Hehe jag tyckte den första bilden var riktigt rolig.Ser ut som en blodsugande mygga med den långa snabeln ;))
  Tänk förr när man hade rullar med var det 24 och 36 bilder? på sig och allt skulle lämnas in och hur många fick man tillbaka som var något att ha?
  Tänk vilken fantastisk tid vi lever i nu.
  PS.För kännedom,inga mer kattbesök har setts till ;))
  //Kicki

  SvaraRadera
 5. Åh, gillar din tolkning av de gäckande varelserna. Helt klart var det värt att stå ut med lite roliga miner för att sedan få till det så där lite extra som i nästa bild.
  Den bilden blev riktigt, riktig fin, Storspoven ser nästan lite generad ut. Kanske ångerfull!!!
  Allt gott.
  M

  SvaraRadera
 6. Vilka fina senaste inlägg. Ligger ju lite efter. Ursnygga bilder med.
  Jo jag kommer sakna dem men vet att de kommer till fantastiska ägare som är kommer ge dem kärlek och jakt.

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder på spoven! Vilket härligt uttryck den har i den övre bilden ;O) Sista bilden blev ju en riktig höjdare, mycket snyggt.

  /Erik

  SvaraRadera
 8. Fin fina bilder på spoven, kul med fåglar som är lite humoristiska ;)

  SvaraRadera
 9. Har aldrig sett nån "in real life", har aldrig hört nån. Men hittade ett klipp på youtube. Fonden på bilderna har du verkligen lyckats med, ramar snyggt in den vackra fågeln. Och lätet var verkligen behagligt för örat.

  SvaraRadera
 10. Bra komposition och bakgrund! En av mina favoritfåglar :-)

  SvaraRadera