onsdag 29 maj 2013

Konsten att äta näringsriktig mat.






Någon önskade bilden fågel-med-insekter-i-näbbet (ja, jag vet vem). Alltid ivrig att göra mitt bästa för läsarna kommer här ett bidrag på det temat. Skulle det uppskattas tror jag att jag fick en bild idag med än fler larver&flugfän. Smask!!





Tyckte att översta bilden ställvis kom ut lite överskärpt. Originalfilen delar inte denna defekt, men vad hjälper det...? Så här kommer ett nytt försök med annan ärla en annan dag, men med samma goda aptit. Håll till godo!

8 kommentarer:

  1. Vilket matmonster ;)
    Nu vet man vad de äter... Ett härligt bidrag.
    Hälsningar Halina

    SvaraRadera
  2. Näbben full :))
    Nu är det jobbiga dagar för hona/hane, med massa skrikande och hungriga ungar i boet.
    Mycket fint kort på ärlan.

    SvaraRadera
  3. - Halloj söder.
    - Underbar bild. Ser ut att vara mycket
    C-vitamin i den lunchen....
    - Ha en fortsatt bra dag !!!
    Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

    SvaraRadera
  4. Hej Klas!
    Grym bild, inget dåligt lass med mat som ärlan har samlat på sig. Tänk vilket oerhört arbete dessa fåglar lägger ner för att få sina avkommor flygga.
    Ha en fin kväll
    /Ingemar

    SvaraRadera
  5. men oj så den stoppat näbben full!! Härliga bilder :))

    Tack så mycket för din kommentar i det senaste inlägget, det gladde mej mycket och ja visst är det Matteus Rose :))

    SvaraRadera
  6. Andra bilden på munfull mat var ju helt klockren. Första är bra också, men andra snäppet bättre i mina ögon. Förstår att du är nöjd med objektivet?! :)

    SvaraRadera
  7. Hua gott ser det inte ut.Den här ärlan har verkligen slagit på stort med en rejäl middag i munnen samtidigt är det väldigt kul att få fångat dem såhär med delikatesserna i näbbet.
    //Kicki

    SvaraRadera
  8. Det sägs att vi skall också lära oss att äta insekter, hmm, då blir jag orolig att någon stackars fågelunge får gå utan :-) Fina bilder!
    Angående skärpan, har du gjort USM på bilderna? Man kan t.ex kopiera ett lager i PS, och göra USM på nedersta lagret, sedan kan man radera områden på överste lagret där man vill ha skärpan och låta bli där man inte skall ha skärpa. USM skall man göra sist, efter resize. Även resize spelar in i PS, det finns olika algorytmer för att förminska. Testa bicubic smoother t.ex.

    SvaraRadera