måndag 6 maj 2013

Dilemmat!


Det blir konstigt ibland. Jag har valt att investera i dyr fotoutrustning och reser i stort varje dag till "vildmarken" i hemtrakten för att kunna fotografera,  bl a fågel. Istället sitter jag nu denna fina eftermiddag  utanför Ahls fiskrökeri vid havskanten. Njuter av deras hemlagade mat. Såklart kommer ju fåglarna istället till  mig. Och de verkar helt orädda. Kajor sitter på närmaste bord och väntar på att jag ska bli färdig vid mitt, fiskmåsar gör sina flygturer på bara ett par meters avstånd. Runt omkring mig sjunger småfåglar i alla kulörer och varianter. Detta vill jag förstås fotografera med det enda objektiv jag tagit med, ett kort porträttzoom. Inga svårigheter här att fylla ut sökaren! Fin bakgrund tillkommer på köpet och inga träd/grenar i vägen. Tankarna flyger. Sälj optiken, ät gott och gratis en livstid och få ändå lika många bilder? Hmm. Hmmmmm.

6 kommentarer:

 1. :))))
  Helt underbart!
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Man kommer långt med ett porträttobjektiv i sådan miljö, precis som du visar på dina fina bild! Å inte är det helt fel att byta ut termosen mot en hemlagad måltid på favoritstället... Och - därtill få en bra fågelbild!
  Ha det fortsatt gott!
  /SA

  SvaraRadera
 3. Hehe, jo så är det när fåglar blir vana vid människor, men det blir ju ingen sport då att fota eller jo klart att det är. För det är ju inte bara att knäppa bilden alltid då heller.
  Ett härligt ljus på måsen fick du till, med ett fint komp

  SvaraRadera
 4. - Halloj i söder.
  Det är så det ska gå till.
  - Tack för tipset...:o)
  Hälsar Henning och Blondin-Ida.

  SvaraRadera
 5. Ja vi får se hur det blir när de "tama" fåglarna byts ut mot dito getingar framåt högsommaren.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera