lördag 25 maj 2013

Glada på flygturI mina trakter har jag blivit bortskämd med fototillfällen på rovfågel. Särskilt vintertid. Nu har många gäster lämnat för nordligare sommarboställen och fåglarna står inte längre på kö för att fotograferas. Den stora stammen av glador glädjer dock oss skåningar året runt, den här på födosök kommer just insvepande över vassruggarna i den lilla sjön.Här samma fågel betydligt närmare fotografen. På födosök? Nog ser det på närbilden ut som skrovmålet redan intagits, kolla den inte helt rensade näbben. Så kanske istället fågeln var ute på lusttur efter sitt skrovmål...? 

4 kommentarer:

 1. Hoppsan... bortskämd med rovfågelbilder, lite avis bara!! Kanske bör jag finnas på rätt plats vid rätt tillfälle också för rovfågel observationer ;)
  Vackert i bild!
  Ha det /bea

  SvaraRadera
 2. Urläcker andra bild......supersnyggt!

  SvaraRadera
 3. Häftig närbild!! Kul att läsa din kommentar om min bild med sjöfåglarna i collaget...Jag tänkte nämligen att det var en tråkig bild, så jag sätter den i ett collage :)) Lätt att bli lite hemmablind ibland.

  SvaraRadera
 4. Dessa rovfåglar är ju verkligen vackra och vad jag har sett så är de även större än ormvråkarna.Den första bilden är mäktig.Vackert tecknade är de också och den sista bilden har du ju han nästan i håret ;))
  Ni har det bra därnere som både har stork och glada att njuta av.
  Ägretthäger har obsats här i närheten så jag ska göra ett försök på den i morgon.
  //Kicki

  SvaraRadera