onsdag 22 maj 2013

Raritet !Japp. Denna är ovanlig. Står så oxå i fågelboken. Det hela började med att jag för andra gången samma dag mötte två trevliga och kvinnliga skådare. Tiden mellan träffarna var väl dryga timmen och den hade de tillbringat med att i kikaren och med egna ögon - just då hade den simmat ganska nära strandkanten - studera denna den rödhuvade dykanden, hanen tillika i praktdräkt. När de såg mig komma förbi förbarmade de sig över min person (läs kastade sig över) och med ivriga gester åt alla håll och i upphetsat  tonläge förklara att fågeln just innan hade försvunnit ur sikte. Jag gav den 5 minuter och mycket riktigt kom anden simmande i siktfältet. Men mycket längre bort. Ovanstående bild är tagen med 700 mm brännvidd och ändå beskuren 100% i Photoshop. Bättre än så blev det inte denna gången.

6 kommentarer:

 1. Men det kan vara så med rariteter och celebriteter de kan vara svåra att få på bild ;0) Tycker ändå att du fått till en fin artbild på denna lilla and.

  /Erik

  SvaraRadera
 2. Grattis !!En annan lyckas ju bara med gräsänder :-(

  SvaraRadera
 3. Oj så roligt att få se den fina anden!


  Ang kajakpaddling så är det riktigt kul, men lite otäckt med vågorna så här i början, skulle inte vara roligt om man skulle välta nu när det är så kallt i havet. Men jag tar bara med den lilla kompaktkameran, så det gör inte så mycket om jag tippar för den sakens skull ;) Dags att köpa en ny, för den bara trilskas för tillfället...

  SvaraRadera
 4. Grattis! Kul med en så fin fågel.

  SvaraRadera
 5. Grattis till rariteten.Alltid kul att få dem och fastna oxå och denna syns ju väldigt fint och bra.
  Schyssta damer oxå att inviga dig i denna fest.
  //Kicki

  SvaraRadera